Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Bogdanović i Milutinov su imali velike probleme pred finale

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, prokomentarisao je poraz od Nemačke u finalu Mundobasketa rezultatom 83:77.

„Nemačka je odigrala odlično finale i zaslužila pobeda, odigrala je 40 minuta na visokom nivou, veoma snažno. Ako jedan tim kao Nemačka pobedi sve utakmice na turniru, i finale, onda je to za svaku pohvalu. Što se nas tiče… Za ovakvu utakmicu, bila nam je potrebna veća rotacija. Milutinov je hteo da igra, ali nije mogao, jer je imao problem sa mišićem od meča sa Kanadom. Naš lekarski tim je učinio sve da može da igra, ali nije mogao. Izgubili smo Dobrića na samom početku, mnogo nam je važan, odigrao je sjajan turnir. Bogdanović se razboleo, nismo znali da li će moći da igra… Nisam ovoliko problema imao u životu“, oktrio je Pešić.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemačka je u finalu bila fizički spremnija ekipa.

„Ali, ko ne bi mogao da bude ponosan na sve ove momke. Ipak, ovo je finale, i trebalo nam je da budemo fizički spremniji“.

Nemačka je zasluženo osvojila titulu.

„Drago mi je zbog selektora Nemačke i njihovog saveza, zaslužili su ovu titulu“.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar