Rudi Gober i Nikola Jokić imaju jedno od najvećih centarskih rivalstava u NBA ligi. Sudar dve potpune suprotnosti doneo je novi čin rivalstva u pobedi Minesote protiv Denvera sa 115:70 za 3-3 u polufinalnoj seriji Zapada.

U karijeri Nikole Jokića se samo tri puta desilo da njegova ekipa bude zaustavljena na 80 poena ili manje u plej-ofu. Sva tri puta je centar protivničkog tima bio Rudi Gober što pokazuje da to uopšte nije slučajnost.

PROČITAJTE JOŠ

Već se dva puta desilo u ovogodišnjoj seriji protiv Minesote koja se pokazala kao tvrd orah ne samo zbog odlične odbrane, već i zbog napada koji nikako ne odgovara Nagetsima. Verovatno je to ekipa koja u ovom trenutku najmanje odgovara Jokiću i saigračima, pa i ne čudi što mnogi predviđaju da će pobednik ove serije kasnije biti prvi favorit za osvajanje titule.

Minesota je „pojela“ Denveru u skoku, pa su tri igrača (Gober, Naz Rid i Karl Entoni Tauns) imala više skokova od čitavih Nagetsa (38 naspram 35) pre nego što su na teren izašle druge postave. Ujedno je Minesota stigla do najubedljivije pobede od kada se tako zovu, iako se vode kao naslednici Mineapolis Lejkersa.

BONUS VIDEO Fantastični Nikola Jokić vodio Denver do pobede u petoj utakmici polufinala zapadne konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar