Foto: Printscreen Youtube

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić kaže da mu nisu bitni tripl-dablovi, a pričao je posle Filadelfije i o predstojećem gostovanju u Njujorku.

Jokićev tim je pobedio Filadelfija Seventisikserse u subotu uveče sa 115:103, a Jokić je imao 15 poena, 12 asistencija i devet skokova.

PROČITAJTE JOŠ:

Taj meč je bio pod znakom pitanja, jer je sedam igrača File završilo u karantinu zbog koronavirusa, kada se saznalo da je Set Kari pozitivan.

Jokić kaže da uprkos toj neizvesnosti on i ostali saigrači moraju da računaju na to kao da se igra.

„Moramo da budemo spremni da igramo utakmicu. Ako je otkažu, lako ćemo se ‘ohladiti’. Lično sam bio spreman da igram“, rekao je Jokić posle meča.

Denver je u prethodnom periodu imao nekoliko tesnih poraza, a Jokić ima objašnjenje zašto. Uz to je odgovorio na pitanje i da li voli Njujork.

„Protiv Sakramenta smo izgubili u produžetku, protiv Dalasa isto i moramo da se uigravamo, novi je tim. Mislim da moramo da ostanemo fokusirani i da igramo jedni za druge. Danas smo to radili i pomoglo je da pobedimo. A što se tiče pitanja o tome da li volim Njujork, drugačija je vibracija, ima tamo mnogo dobrih restorana“, kaže Somborac.

Na pitanje o tome je li mu bitno popunjavanje statističkih kolona, tvrdi da nije.

„Nije, falio je skok, ali bitno je samo da pobedimo. Posle Dalasa u produžetku gubimo, sad idemo noć za noć sa Njujorkom, pa Bruklin. Netsi igraju stvarno dobru košarku. Dobro smo otvorili ovaj put, ali videćemo šta ćemo moći da uradimo“.

Nikola je prokomentarisao i taktiku zonske odbrane i kako se ona može probiti.

„Verujem da je zonska odbrana samo za promenu ritma. Ako igrate u istom ritmu, lopta ide od ruke do ruke, a protiv zone je relativno jednostavno doći do otvorenog šuta. Samo morate da budete skocentrisani i da nađete prazan prostor i pronađete slobodnog saigrača“, zaključio je Jokić.

NBA, subota i nedelja:

Filadelfija Seventisiksers – Denver Nagets 103:115

Šarlot Hornets – Atlanta Hoks 113:105

Indijana Pejsers – Finiks Sans 117:125

Vašington Vizards – Majami Hit 124:128

Milvoki Baks – Klivlend Kavalirs 100:90

Minesota Timbervulvs – San Antonio Spars 122:125 (produžetak)

Dalas Maveriks – Orlando Medžik 112:98

Sakramento Kings – Portland Trejlblejzers 99:125

21.00 Detroit Pistons – Juta Džez

22.00 Los Anđeles Klipers – Čikago Buls

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar