Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su oslabljene Filadelfija Seventisikserse rezultatom 115:103.

PROČITAJTE JOŠ...

Filadelfija je u meč ušla sa samo sedam dostupnih igrača jer je Set Kari bio pozitivan na koronavirus, a zbog njega van stroja bili i Tobajas Heris, Vinsent Porije, dok su Džoel Embid, Majk Skot i Ben Simons bili van tima zbog manjih povreda, pa je bilo potrebno pravo čudo kako bi se suprotstavili jednom od kandidata za titulu.

Nagetsi su od samog početka utakmice imali prednost, ali je ona u prvoj četvrtini najviše išla do 10 poena prednosti (12:2), uspela je Filadelfija predvođena Tajrisom Meksijem da dođe i do preokreta, vođstva od dva poena, ali tu je bio kraj.

Do poluvremena Nagetsi su stigli do sedam poena viška (58:51), a u trećoj deonici i definitivno prelomili pitanje pobednika.

Razigrao se sjajni Nikola Jokić, pronalazio saigrače na šutu za tri poena, oni uglavnom pogađali, dok su Siksersi ostali bez snage, pa je trener Denvera Majk Maloun, nakon što su njegovi igrači došli do 21 poena viška pred završnih 12 minuta igre, odlučio da ne uvodi do kraja prvu postavu.

Sačuvao je na taj način igrače i pružio im šansu da se odmore, ali istovremeno onemogućio Jokića da dođe do novog tripl-dabla, s obzirom na to da je centar Denvera imao 15 poena, 12 aistencija i devet skokova za 29 minuta na parketu.

Na kraju, Maloun je odlučio da pruži šansu bukvalno svim igračima, a oni su sačuvali prednost i došli do trijumfa 115:103.

Iako je Jokić bio odličan, epitet igrača utakmice pripada Meksliju, koji je ubacio 39 poena i tako sam praktično držao Sikserse u igri koliko je mogao.

Kod Denvera, bolji od ostalih bio je Geri Heris sa 21 poenom, Vil Barton i Džamal Marej su brojali do 14, Grin i Moris su dodali po 12…

Tim iz Kolorada je tako stigao do svoje treće pobede uz pet poraza i trenutno je 13. na Zapadu, dok Filadelfija sa skorom 7-2 zauzima čelo Istočne konferencije.

Foto: Sofascore/Printscreen
Foto: Sofascore/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar