Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić je odveo Denver do nove, sigurne pobede nad Portlandom sa 112:103 i to tako što je zablistao kada se lomio meč.

Srpski centar je susret završio sa 29 poena, osam skokova i sedam asistencija za 34 minuta provedenih na parketu, a isti broj minuta imao je i njegov prvi pomoćnik Džamal Marej koji je nanizao 21 poena, pet skokova i 10 asistencija.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić u prethodnom periodu počeo da šuitra više za tri poena nego obično, a sada je to naplatio na sjajan način. Uspeo je da natera defanzivca Portlanda Deandrea Ejtona da gleda ka košu nakon finte šuta što nije situacija koju često vidite.

Jokić je pogodio 12 od 20 šuteva iz igre, pogodio je jednu trojku iz tri pokušaja.

Mudro je Jokić trošio vreme u dramatičnoj završnici i tako nije dozvoljavao Portlandu da se približi. Samo ovim potezom je potrošio čitavih 10 sekundi.

Sve genijalne poteze Jokića pogledajte na snimku pred vama.

Denver ni u jednom trenutku nije gubio sa više od dva poena razlike, ali dugo nije imao ni veliku prednost. Ipak, sve je počelo da se menja od trenutka kada je Jokić položio za 84:84, od tada aktuelni šampioni pronalaze novu brzinu.

„Naša odbrana se popravljala kako je vreme prolazilo. Imali smo nulu od odbrane. Onda samo imali malo odbrane. Na kraju smo imali mnogo odbrane, pa sjajnu odbranu“, poručio je Majkl Meloun, trener Denvera.

Deandre Ejton je sa 27 poena, devet skokova i četiri asistencije bio najbolji u Portlandu, a pratio ga je Simons sa 26 poena, šest skokova i devet asistencija.


NBA liga, rezultati

Ponedeljak, 5. februar

Boston – Memfis 131:91

Šarlot – Indijana 99:115

Majami – LA Klipers 95:103

Minesota – Hjuston 111:90

Oklahoma – Toronto 135:127 pp

Juta – Milvoki 123:108

Denver – Portland 112:103

BONUS VIDEO Novi tripl-dabl Nikole Jokića protiv Milvokija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar