nikola jokic protiv rudi gober juta dzez
Foto:MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Aleks Ingliš, legenda Denver Nagetsa smatra da nema dileme po pitanju najkorisnijeg igrača ovogodišnjeg izdanja NBA lige.

Srpski centar dominira u Koloradu kao vođa Nagetsa, ali još nije uspeo da dotera svoj tim do borbe za šampionski prsten.

NE PROPUSTITE I OVO:

Nagetsi su lani stigli do finala zapadne konferencije, a Jokić diktira tempo napada, krade lopte u odbrani, pogađa trojke, skače, radi praktično sve na terenu, zbog čega ga jedan od čuvenih igrača Denvera visoko ceni.

„U čoveče, on je tu… Mislim, ne zauzimam ja to prvo mesto. Ostaviću ljudima da odluče sami za sebe, ali Jokić je mnogo doprineo. A ako osvoje prstven, to bi značilo mnogo više od onoga što sam ja pružio ovom timu“, rekao je Ingliš, a preneo Denver post.

Osmostruki Ol-star Denvera je dao sve što je mogao timu iz Kolorada, pa je postao najbolji strelac, igrač sa najviše minuta i asistencija u Denveru.

Sa 26,9 poena i 11,1 skokom uz 8,5 asistencija u proseku ove sezone, Jokić uveliko nadmašuje Inglišov prosek od 25,9 poena i 5,6 skokova. Razlika je što je Aleks to radio u toku 11 sezona.

Ingliš je bio i najbolji strelac NBA lige 1983. godine i godinama je bio u priči za najboljeg igrača Denvera u istoriji, uz Dena Ajsela, Dejvida Tompsona i Karmela Entonija. Sad se u tu jednačinu uključio i Jokić.

„Mislim da Jokić ima ozbiljne argumente. Ako se ozbiljno pogleda, rezultati su im dobri, bilo je utakmica kad je nosio celu ekipu kao što bi radio i Lebron Džejms nekada. Da, on definitivno ima legitiman slučaj po pitanju najboljeg u Denveru“, kaže Ingliš.

Nikolin argument je utoliko jači što je jedini koji bi mogao da se domogne MVP priznanja, koje nema niko od pobrojanih legendi Denvera.

„Izbacite njega iz jednačine i Nagetsi su dobar tim. Ubacite ga i oni dobijaju šansu da osvoje šampionat“, uveren je Ingliš.

„On je MVP. Džoel Embid, možete reći da je imao dobru godinu. On je bio povređen i van terena. Ne mislim da je imao uticaj na svoj tim koji je Džoker imao u Nagetsima. Jedini igrač koji ima tu vrstu statusa, gde diktira da li njegov tim pobeđuje ili gubi, jeste Lebron Džejms, a on je takođe ispao iz priče“.

Aleks dodaje da je u njegovo vreme bilo drugačije i teže birati igrače za najkorisnije, jer je danas košarka globalno dostupna.

„Ljudi znaju i za Jokića i za ostale igrače sada, jer mogu da ga gledaju kako igra i znaju šta radi i šta znači timu. A to je veoma važno, posebno kad se priča o MVP-ju. Ili o najboljem igraču Denvera svih vremena, stavljam ga tamo. Legitimno. Jedina stvar koju mogu da kažem: on je pravi. Ima igrača i pravih igrača, e on je ovaj drugi“, objasnio je Ingliš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar