Foto: Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski)

Denver Nagetsi (29-18) savladali su Filadelfiju Seventisikserse (32-15) sa 104:95, a po prvi put nakon godinu dana pauze određeni broj navijača je bio prisutan na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar Nikola Jokić postigao je 21 poen (8/14, 0/1 za tri) uz 10 skokova i pet asistencija za 34 minuta provedenih na parketu.

Povratak navijačima priredio je i jednu sjajnu scenu jer je pri rezultatu 68:45 za Denver Jokić stao na liniju za slobodna bacanja, a onda se sa tribina čulo „MVP, MVP, MVP“.

Ovu scenu možete pogledati na sledećem video snimku.

Na tribinama su uglavnom bili zdravstveni radnici na šta se osvrnuo i trener Majkl Meloun.

„Činjenica da zovemo one sa prve linije sporta je sjajan gest. Ovi ljudi su radili svakog dana da se pobedi koronavirus i sva štešta koju donosi gradu, državi i čitavom svetu.

Ipak, ne samo da nije bio najefikasniji u Denveru, što se retko dešavalo ove sezone, već su dvojica igrača postigla više poena.

Džamal Marej je brojao do 30 uz šest skokova i četiri asistencije, dok je Majkl Porter Junior ubacio 27 uz 12 skokova i četiri asistencije.

Filadelfija je imala znatno više igrača u rotaciji, pa i bolje raspoređene poene. Najefikasniji Maksi postigao je tek 13 poena uz dve skoka i asistenciju, Tobajas Heris je ubacio 12, Ben Simons 11, Milton i Hauard po 10.

Nakon susreta je Jokić iskreno poručio.

„Mislili smo da će biti lako“, rekao je Jokić aludirajući na to da je Denver imao i 44:22 posle samo jedne deonice.

Monte Moris, plejemejker Denvera, propustio je 10. meč zaredom, a trener Meloun se nada da će ga ponovo videti na terenu u četvrtak za meč sa Klipersima.

Novom pobedom Denver je zadržao petu poziciju na tabeli sa 29 pobeda uz 18 poraza, u Zapadnoj konferenciji, dok je Filadelfija i dalje prva na Istoku sa 32 pobede i 15 poraza.

NBA rezultati

Sreda

Vašington – Šarlot 104:114

Denver – Filadelfija 104:95

LA Klipers – Orlando 96:103

Finiks – Atlanta 117:110

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare