Foto: Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Košarkaši Denvera spektakularno su odigrali prvi veliki meč sa novajlijom Aronom Gordonom, nije bilo milosti prema Atlanti (126:102).

PROČITAJTE JOŠ

U duelu Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića u Koloradu, Hoksi su morali da polože oružje pred pojačanim sastavom Nagitsa, a Somborcu je preostalo da uživa i malo se opusti, sa minutažom svedenom na 28 minuta.

Ne juri Jokić MVP priznanja, draže mu je da razigrava tim i beleži pobede, ovaj put, imao je uravnotežen učinak saigrača, a sam je došao do 16 poena, 10 skokova i osam asistencija, uz šut 7/12 iz igre.

Grin je ubacio 20 pooena, Porter 15 u 10 skokova, a novajlija Gordon je 20 minuta iskoristio za 13 poena uz dva skoka i asistenciju. Džaval Mekgi bio je u sastavu kao novi igrač ekipe, ali je jedini kog Meloun nije ubacio u igru, ipak će pričekati na debi.

Od dvocifrenih igrača, tu je bio još Barton sa 12 poena uz šest skokova, dok je Jang bio prvi strelac Atlante sa 21 poenom uz sedam asistencija i pet skokova. Galinari je imao 14 poena, Bogdan Bogdanović je ostao na devet poena uz skok i asistenciju za 23 minuta na parketu.

Šut je bio 4/9, od toga 1/3 za tri poena, a njegova Atlanta je potpuno ispala iz ritma sredinom druge deonice. Denver je ušao u veliku seriju i držao prednost dugo na oko +20, u jednom trenutku bilo je čak +33, pri 123:90, posle čega je omogućeno Hoksima da ublaže poraz.

Orlando je namučio ranjene Lejkerse i bez Nikole Vučevića, ali nije imao snage za senzaciju i trijumf, iako je Bejkon bio efikasan sa 26 poena.

Šruder je za Lejkerse ubacio 24, Kuzma 21 uz 11 skokova, pa je nekako anulirano odsustvo Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, sa 96:93.

U Torontu, gostujući Portland je odneo ceo plen uz 23 poena Mekoluma i 22 Lilarda, koji je 11 puta asistirao.

Siakam je bio glavni adut Reptorsa sa 26 poena i osam skokova, a Toronto je vodio do završnice trećeg perioda, kada je Portland otišao na +10.

Malo je nedostajalo da Blejzersi pred kraj prokockaju razliku, ali su u poslednjem trenutku sprečili dramu.

NBA, rezultati

Toronto – Portland 117:122

Denver – Atlanta 126:102

Lejkers – Orland 96:93

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar