Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Ubedljiva pobeda.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Košarkaši Nemačke pobedili su Gruziju rezultatom 100:73 u prvoj utakmici druge faze Mundobasketa i tako već sada obezbedili plasman u četvrtfinale.

Pročitajte još

Od samog početka Nemci su diktirali ritam utakmice i već na kraju prve deonice su imali prednost od šest poena. Razlika je rasla i išla i do osam poena, sve do sredine druge četvrtine, kada su Gruzijci proigrali i do kraja poluvremena spustili razliku na samo dva poena. Ipak, više od toga nisu mogli. U grugom poluvremenu, za sve su se pitali Nemci i već sredinom treće četvrtine kada su stigli do +16 praktično su rešili pitanje pobednika.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je gruzijski košarkaš Sandro Mamukelašvili sa 19 poena. Iz njegove ekipe, 15 je dodao Goga Bitadze a 12 Tornike Šengelija, dok su se u pobedničkom taboru istakli Maodo Lo sa 18 poena, Denis Šruder sa 16 i Moric Vagner sa 14 poena.

Nemci sa četiri pobede i bez poraza su prvi na tabeli u grupi gde je, pored Gruzije, još i Slovenija sa tri pobede i bez poraza, kao i Australija sa dve pobede i jednim porazom. Gruzija ima po dve pobede i poraza i jako su joj male šanse za prolaz dalje.

„Orlovi“ su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Poceko o specijalnoj formuli protiv Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar