Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Počela je nova sezona u ABA ligi, a jedan od najisčekivanijih mečeva biće odigran u sredu kada koplja budu ukrstili Partizan i Borac iz Čačka u "Beogradskoj areni".c

Ekipa iz Čačka imaće jedan od najtežih zadataka na početku sezone, a meč je najavio Marko Jošilo.

„Što se tiče pripremnog perioda, mišljenja sam da smo izvukli maksimum, s obzirom na okolnosti u kojima smo se našli, prevashodno zbog povreda nekih igrača, a automatski i zbog skraćene rotacije, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Tako da sam zadovoljan urađenim poslom, ali bih naglasio da ćemo uz dobar rad sigurno iz sedmice u sedmicu biti bolji tim“, rekao je igrač Borca za sajt kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa je odigrala i pristojan broj pripremnih utakmica.

„Pripremne utakmice su nam poslužile kako za dodatnu fizičku spremu, tako i za taktičku pripremu. Činjenica je da rezultat tu nije bio u prvom planu koliko želja da neke ideje koje smo vežbali na treningu isprobamo na utakmicama. Mečevi u prvenstvu biće drugačiji i mnogo više takmičarski nastrojeni“, kazao je Jošilo.

Ovog leta, a nakon povrede Uroša Čarapića, upravo je Marku Jošilu pripala čast da ponese kapitensku traku.

„Izuzetna je čast biti kapiten kluba kao što je Borac, ali sve se dogodilo neplanirano. I dalje smatram Uroša za svog kapitena, momka koji je uvek davao sve za dres Borca, više bih voleo da mu se nije dogodila ta nesrećna povreda i da može da nam pomogne svim svojim kvalitetima. Sebe vidim kao nekoga ko je tu da ga zameni na pravi način i bude primer odnosom i na terenu i van njega. Možda je to jedna obaveza više, kako meni, tako i svim igračima Borca, da njegov izostanak zajedničkim snagama nadoknadimo“, smatra novi kapiten Borca.

Nije zahvalno unapred govoriti o očekivanjima od nove sezone, ali se igrač iz grada na Moravi malo dotakao te teme.

„Očekujem da nova sezona ABA lige bude izuzetno zanimljiva i uzbudljiva. Moja lična želja je da Hala kraj Morave na svakoj utakmice bude prepuna, i da Borac svojom igrom privoli i neku novu decu da vole i počnu da treniraju košarku. Naša obaveza je da prezentujemo dobru timsku hemiju i da dajemo uvek sve od sebe, a čvrsto verujem da će nam takav pristup otvoriti vrata mnogim pobedama“,mišljenje je Jošila.

Prvi ispit Čačani će imati u sredu veče, a rival će im biti tim koji predvodi Željko Obradović.

„Partizan je, bez sumnje, jedan od glavnih favorita za osvajanje ABA lige, pre nekoliko dana je pobedio aktuelnog šampiona Evrope Panatinaikos. Partizanova ekipa je pravljena za vrh Evrolige. Mi ćemo taj meč iskoristiti da vidimo gde smo u odnosu na njih, to je sigurno najteži protivnik u ovom trenutku za nas, ali mi predstavljamo brend Borca i imamo obavezu da pružimo maksimum. Takođe, biće i veliko zadovoljstvo igrati pred velikim brojem navijača, uvek je lepše nastupiti pred punim tribinama, a nama motiva neće nedostajati“,zaključio je Marko Jošilo.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar