Foto:DAME / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čuveni srpski košarkaš Marko Jarić otvorio je novo poglavlje u životu i pronašao jedan, naizgled, običan posao.

Svetski šampion iz Indijanapolisa 2002. godine postao je zaposlen u „Vestpaku“, australijskoj kompaniji koja se bavi finansijskim uslugama i ima međunarodno bankarsko poslovanje.

PROČITAJTE JOŠ

Na listi najboljih banaka sveta zauzela je 35. mesto i ima 13 miliona korisnika i čak 36.000 zaposlenih.

Sada je jedan od njih i Jarić koji je preuzeo poziciju potpredsednika poslovnog razvoja i postao šef odeljenja za zabavu i sport u ovoj firmi.

„Marko je preuzeo jedan od najvećih izazova do sada, pomažući poslovnim liderima da se razvijaju, rastu i da zaštite svoje bogatstvo kako bi izvršili još veći uticaj na svoje zajednice i na ceo svet“, stajalo je u objavi ove kompanije.

Zatim su se osvrnuli na njegovu dugogodišnju NBA karijeru.

„Markova najveća lekcija naučena tokom impresivne karijere bila je da najviši nivo uspeha u bilo kom poduhvatu (sportskom ili poslovnom) zahteva disciplinu vođenu procesom i pametno donošenje odluka. Zato je postala njegova misija da pomogne svojoj odabranoj zajednici klijenata isporukom procesa i resursa u vezi sa naprednim planiranjem, kako bi mogli da postignu još veći nivo uspeha“, stajalo je na sajtu pomenute kompanije.

U NBA ligi je nastupao od 2002. do 2009. godine i u tom periodu je zaradio 43 miliona dolara (u poslednje četiri sezone mu plata nije bila ispod šest miliona evra). Počeo je karijeru u Radničkom iz Beograda 1995. godine, a posle Peristerija i Fortituda je stigao do Virtusa sa kojim je 2001. godine postao prvak Evrope. Nastupao je u NBA ligi za Minesotu, Memfis, a u Evropi je još nosio dres Real Madrida i Montepaski Sijene, giganata košarke na Starom kontinentu.

BONUS VIDEO Jokić traži parking

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare