Mario Hezonja bio je jedna od glavnih zvezda spektakla u Areni u Zagrebu na memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića.

Hezonja je pobedio na takmičenju u šutiranju trojki, ali je njegov tim izgubio u večeri gde rezultat nije bio u prvom planu.

Hrvat je igrao za selekciju svoje zemlje koja je u neizvesnoj završnici izgubila od tima „Dražen“ rezultatom 110:107.

PROČITAJTE JOŠ

„Hvala Biserki, hvala Aci što su me pozvali na ovako jednu veliku utakmicu u čast i u ime Draženovo. Bila mi je čast biti ovde i predstavljati Hrvatsku kao kapiten na ovako jednoj velikoj utakmici“, rekao je Hezonja.

Nije imao prilike da gleda Dražena Petrovića uživo, ali je čuo toliko priča i legendi.

„Nažalost nisam stigao ni Kukoča da vidim, kamoli Dražena. To su naši najveći sportisti svih vremena, tako da mi je žao zbog toga, ali kada odrastaš, kada sam počinjao svi su samo o njima pričali stalno, najlepše reči o njima, o Draženu. Kada sam bio u Madridu stalno su pričali o njemu, i kada sam ja počinjao, on je bio uzor celoj naciji i svim ovim ljudima koji su došli“.

Pričao je Mario i o sammom meču kao i o budućnosti reprezentacije Hrvatske.

„Momke iz druge ekipe poznajem sve, bio je to dobar test za ostale naše da vide gde su. Uvek može bolje. Čekaju nas teški prozori, treba pobeđivati, nema više razmišljanja s kim možemo s kim ne možemo, ako mislimo na velika takmičenja moramo praviti velike stvari. Drugo, hvala svim ljudima koji su danas došli u arenu. Mi donekle velike stvari mozemo kao igrači napraviti ali ne možemo bez ljudi, ne možemo onako kao što su naše legende pre nas. Na nama igračima je da zapalimo vatru, koja živi, i košarku koja živi u dušama svih u našem narodu, da ih napokon vratimo u dvoranu i da počnemo ponovo da radimo velike stvari u košarci“.

Od svih priča o Draženu, Hezonji se jedna posebno svidela.

„Bio je drugačiji, najviše mi se to svidelo. Bilo je raznih stvari, ali meni je ta njegova disciplina i fokus da se ide kući jer je sutra trening, nema ometanja koncentracije bilo čim, samo jedna stvar postoji i to je lopta. To mi se dopadalo kod njega. Mislim da sam tim putem i ja krenuo, da sam primer sebi, koncentracija je ono što želim postići“, završio je Hezonja.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar