Foto: FIBA

Košarkaši Grčke pobedili su Egipat u Pireju sa 93:71 u trećem kolu grupne faze kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Grci su tako opravdali ulogu favorita, te su zauzeli prvo mesto u grupi, pa će u polufinalu igrati protiv Slovenije.

Sa druge strane sastaće se Hrvatska i Dominikanska Republika, a samo pobednik turnira će izboriti plasman na Olimpijske igre u Lilu i Parizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Grčka je već u prvoj deonici pokazala da je bolji tim, povela je sa 20:12, mada je Egipat do poluvremena ostao u igri i smanjio na 42:38. Međutim, Grci su „dodali gas“ u trećoj deonici, spustili su rivala na 14 poena, dok su oni ubacili 26, a u poslednjoj četvrtini (25:19) su samo potvrdili pobedu.

Janis Adetokumbo nije imao ni potrebe da igra na ovom meču, jer su Kostas Mitoglu i Jorgos Papajanis imali po 16 poena, dok je Kostas Papanikolau dodao 15, Haralampos 13, a Larencakis 12.

U timu Egipta najbolji je bio Metvaili sa 22 poena, dok su svi ostali imali jednocifren poenterski učinak.

Na drugom turniru, u Španiji, Finska je posle velikog preokreta pobedila Poljsku sa 89:88 i tako izborila plasman dalje sa druge pozicije u grupi, odnosno bila je iza Bahama (skor 2-0).

PROČITAJTE JOŠ:

Poljska je na poluvremenu imala devet poena prednosti, u trećoj deonici pobegla je i na 15 razlike, ali se Finci nisu predavali. Do kraja trećeg perioda smanjili su na 71:60, a onda su u poslednjoj četvrtini obrisali i minus od 14 poena, te u završnici poveli sa 87:86.

Poljska je imala odgovor poenima iz reketa za 87:88, ali je onda Mateuš Ponitka napravio faul ispod svog koša, dok je u sledećem napadu za pobedu promašio zicer, jer mu je lopta malo ispala iz ruku.

Jantunen je bio najbolji u reprezentaciji Finske sa 20 poena, dok je Madsen imao 18. Sa druge strane je Ej Džej Sloter imao 21 poen, a Džeremi Sohan, NBA as, 17 poena uz po sedam skokova i asistencija.

Finska će u polufinalu igrati protiv domaćina Španije, dok će Bahami odmeriti snage sa Libanom.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar