Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Sonja Vasić proglašena je za najbolju košarkašicu, a Nikola Jokić za najboljeg košarkaša Srbije u protekloj 2021. godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije.

KSS je tradicionalno proglasio najuspešnije u prethodnoj godini prema izboru novinara, a Vasić i Jokić dobili su najviše glasova od predstavnika sportskih redakcija.

PROČITAJTE JOŠ:

Specijalna nagrada pripala je muškoj reprezentaciji u basketu 3×3, osvajaču zlata na Evropskom prvenstvu i olimpijske bronze, a druga je otišla košarkašicama Srbije, šampionkama Evrope.

Sonja Vasić u godini iza nas završila je igračku karijeru, osvajanjem titule šampiona Evrope sa reprezentacijom, izborom u idealnu petorku turnira Evropskog prvenstva, MVP priznanjem i četvrtim mestom na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sve to bilo je dovoljno da u glasanju završi ispred nove kapitenke Tine Krajišnik.

Centar Denvera, u 2021. godini postao je prvi Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, osvojio je najviše glasova spotskih novinara, dok je na drugom mestu završio igrač Efesa Vaslije Micić, osvajač Evolige i dvostruki MVP tog takmičenja.

Sonji Vasić ovo je bilo treće priznaje za najbolju igračicu, dok je Nikola Jokić najbolji u izboru KSS-a bio i 2018. godine.

Priznanja Sonji i Branislavu, ocu Nikole Jokića, uručio predsednik KSS-a Predrag Danilović.

BONUS VIDEO Izjava Sonje Vasić 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar