Tina Krajišnik; Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije od 18 časova u Zaboku igra protiv selekcije Hrvatske, u prvom meču kvalifikacija za Evrobasket 2023. godine.

U našoj grupi je i Bugarska, koju je Hrvatska u Botevgradu pobedila sa 84:73 na startu kvalifikacija za EP.

Srbija u novi ciklus ulazi sa izmenjenim i podmlađenim timom, ali sa velikim motivom da odbranu evropske šampionske titule počne dobrom igrom i pobedom.

PROČITAJTE JOŠ

Novi kapiten košarkašica Srbije je Tina Krajišnik, koja veruje da tim spremno i koncentrisano dočekuje meč sa Hrvatskom.

„Ovo je potpuno novi start i trudimo se da i mi sa novom energijom uđemo u ovu priču i da maksimalno ozbiljno shvatimo put koji je pred nama. Od prvog dana okupljanja došli smo spremni. Ekipa jeste podmlađena, ali to ne utiče na naš načina rada. Rad je prisutan kao što je bio i ranije, isti je način treniranja, ali i pristup. Mislim da je to recept koji treba da daje rezultat. Da se fokusiramo na prvu utakmicu, to je prvi stepenik koji nas očekuje. Imali smo malo više vremena da se spremimo za tu utakmicu jer nemamo četvrtog rivala u grupi“, rekla je Krajišnik.

Biće to prvi meč košarkašica Srbija posle Olimpijskih igara u Tokiju.

Opraštanjem Jelene Bruks od nacionalnog dresa, Srbije je ostala bez kapitenke, a tu ulogu u narednom periodu obavljaće će upravo Tina.

„Čast i zadovoljstvo mi je što je tako ispalo. Nakon leta gde sam doživela ogroman uspeh sa reprezentacijom i vratila se da igram nakon mnogobrojnih pehova koje sam imala u karijeri, sve to mi je dalo neku dodatnu snagu i želju. Nadam se da ću svojim iskustvom i energijom da predvodim ekipu“, poručila je Krajišnik.

U kvalifikacijama se 38 reprezentacija bori za 14 mesta na EP 2023. godine gde su se već plasirali domaćini, Izrael i Slovenija. Plasman će iz kvalifikacija obezbediti 10 pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

KVALIFIKACIJE KOŠARKAŠICA ZA EVROBASKET 2023

Nedelja

Hrvatska – Srbija 18

24. novembar 2022.

Srbija – Bugarska

9. februar 2023.

Srbija – Hrvatska

12. februar 2023.

Bugarska – Srbija

BONUS VIDEO Tina Krajišnik: Mi smo padale od umora, a Francuskinje na plaži – znala sam da ih dobijamo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram