Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ko nas je kleo, nije dangubio, ali stvarno...

Grafika: Slađana Đermanović

Neverovatno je sa kakvim se sve nedaćama susreću košarkaši Srbije na Evrobasketu. Pod tim ne mislimo na situaciju kao što su Slovenci morali taksijem na utakmicu, jer je FIBA zaboravila(!) da im organizuje autobus.

PROČITAJTE JOŠ

Već smo pisali o tome da može petorka, i to kakva, da se sastavi od povređenih „orlova“, a nevolje nisu prestale da ih prate ni po dolasku u Prag.

Još uoči puta je nacionalni tim ostao bez Nikole Milutinova, zbog viroze nije krenuo sa saigračima, pa je iz Beograda došao tek u utorak ujutru.

Možda bi došao i ranije da dva-tri dana nije čekao da se ukrca na avion, jer slobodnih mesta na letovima Beograd-Prag nije bilo. Kao da je reprezentacija nešto važno, što bi rekao selektor Svetislav Pešić u ironičnom tonu.

Vanja Marinković je projektovan za startnu „dvojku“ u ovom sastavu reprezentacije i odlično je ušao u šampionat, sa pobedničkim mentalitetom, da opet citiramo selektora. Odigrao je baš dobro prve dve utakmice, Holandiji spakovao 18 poena, a 11 protiv Češke i onda morao na bolovanje.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Stomačni problemi su ga „zakovali“ za krevet, preskočio je duele sa Finskom i Izraelom, protiv Poljske (21.00) bi trebalo da bude u timu, ali je pitanje koliko će i da li će uopšte igrati.

Nijednom tokom takmičenja u grupi D nije Srbija bila kompletna, na sve to nadovezala se povreda Nemanje Nedovića. Radi se o delimičnoj rupturi lista leve noge, čeka se konačni sud lekarskog tima, ali je izvesno da je za eksplozivnog beka završen Evrobasket, što je ogroman peh.

„Sigurno da nas je poremetilo, mene lično, to što se dogodilo sa Nedovićem. Šta je, tu je, to je život, čekamo rasplet, moramo da idemo dalje, da mi zdravi damo sve od sebe. Vraća nam se Milutinov, Marinković je bolje, nadamo se da će se uskoro i on priključiti ekipi“, rekao je Marko Gudurić nakon treninga.

PROČITAJTE JOŠ

Ako svi ostali budu zdravi i spremni, do kraja Evrobasketa ćemo morati sa 11 igrača, uz nadu da još neko neće ispasti iz stroja, jer pored rovitog Marinkovića imamo svega tri beka – Micića, Jaramaza i Gudurića.

Idemo dalje, u petak je put za Berlin, subota dan za trening, nedelja za osminu finala i pohod ka samoj završnici Evrobasketa.

„Uvek postoje kalkulacije i priča se ko je protivnik u nokaut fazi, ali mi još uvek ne znamo da li ćemo biti prvi ili drugi u grupi. Ko god da bude rival, treba da gledamo nas i nadamo se da ćemo biti sa što više igrača na terenu“, zaključio je Gudurić.

I to je jedina želja koju imaju na gotovo sredini šampionata – samo da ih zdravlje sve posluži.

BONUS VIDEO Neven Spahija se poklonio srpskom tandemu: Micić i Jokić su dva pleja

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar