Foto: Starsport

Sreda je slobodan dan za reprezentacije u D grupi na Evrobasketu, a košarkaši Srbije trenirali su dan pred meč sa Poljskom (četvrtak, 21.00).

„Orlovi“ poslednju utakmicu u grupi D dočekuju sa maksimalne četiri pobede, dok Poljaci imaju učinak 3-1.

PROČITAJTE JOŠ:

Biće to i direktan duel za prvo mesto u grupi, i određivanje na kog će se rivala ići u osmini finala, koja će se igrati u Berlinu kao i cela završna faza.

Dan pred meč, izabranici selektora Svetislava Pešića trenirali su u O2 areni, ali ne svi u punom ritmu. Oni glavni aduti, koji su se najviše potrošili na četiri utakmice u pet dana, radili su mahom u teretani. Tek toliko da se razgibaju i osveže…

Slobodan im je bio najveći deo dana, što su neki iskoristili za kafu van hotela, šetnju Pragom, gledanje drugih utakmica Evrobasketa… Nikola Jokić je pored druženja sa porodicom, suprugom Natalijom i ćerkicom Ognjenom, rešio da igra i šah, a saznali smo da u toj igri dominira njegov imenjak Kalinić.

Oni koji su manje igrali u grupnoj fazi, među kojima su i pridošli Nikola Milutinov, trenirali su na parketu O2 arene.

Vanja Marinković je i dalje na poštedi zbog stomačnih problema, a selektor Pešić ističe da će biti u ekipi za Poljsku. Da li će i koliko igrati, doneće odluku posle treninga na dan meča.

Za Nemanju Nedovića je izvesno završeno prvenstvo zbog povrede lista leve noge, iako trofejni stručnjak i dalje čeka konačni sud lekarskog tima.

Ipak, ruptura dela mišića leve noge je ozbiljna i nezgodna u tom smislu da pri svakom naporu može da se pogorša, ali Pešić ga nije definitivno otpisao do kraja Evrobasketa.

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić pred novinarima posle pobede nad Izraelom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar