"Pojavio se taj snimak, to nam je sada tradicija pred svaku utakmicu na Evrobasketu.

Grafika: Slađana Đermanović

Košarkaši Srbije u četvrtak (21.00) protiv Poljske završavaju igranje u D grupi na Evrobasketu, a Marko Gudurić veruje da će sa prvog mesta u nokaut fazu.

Nikako „orlovi“ da budu kompletni, ni pred, ni tokom turnira i to je za sada najveći problem. Nemanja Nedović je izvesno završio EP, Vanja Marinković ima stomačne probleme, Nikola Milutinov se tek vraća u ritam.

PROČITAJTE JOŠ

„Sigurno da nas je poremetilo, mene lično, to što se dogodilo sa Nedovićem. Šta je, tu je, to je život, čekamo rasplet, moramo da idemo dalje, da mi zdravi damo sve od sebe“, rekao je Gudurić posle treninga u Pragu.

Odigrali su izabranici selektora Svetislava Pešića četiri utakmice u pet dana i upisali četiri trijumfa.

„Rekao bih pet utakmica u pet dana, imali smo trening koji je bio kao utakmica tog dana između mečeva. Bilo je malo naporno, nije to česta situacija tokom sezona osim Jokiću. Najvažnije da smo sve pobedili, vraća nam se Milutinov, Marinković je bolje, nadamo se da će se uskoro i on priključiti ekipi“.

Pred meč sa Izraelom pojavio se snimak kako Nikola Jokić motiviše košarkaše Srbije pred juriš.

Foto: Starsport

„Izašao je taj njegov govor, to nam je sad tradicija pred svaku utakmicu. Pre nego što izađemo na teren, on održi neki mini govor. Nije uvek isti, menja ga, ali je u suštini slično, motivaciono, kratko i jasno“, uz osmeh će Gudurić.

Srpski šuter zna i odakle preti najveća opasnost u igri Poljske.

PROČITAJTE JOŠ

„Nismo stigli previše da ih gledamo, gledamo nas i da popravimo našu igru. Ponitku svi znamo, dugo je u Evroligi, Sloter je sjajan strelac, mislim da su im oni glavni igrači. Imaćemo i sastanak pred meč i skauting da spremimo još odbranu. Mislim da će to biti prava utakmica za nas pred Berlin i narednu fazu Evrobasketa“.

Uveliko se kalkuliše na koga bi Srbija mogla u osmini finala, a može na Hrvatsku, Italiju ili Ukrajinu.

„Uvek postoje kalkulacije i priča se ko je protivnik u nokaut fazi, ali mi još uvek ne znamo da li ćemo biti prvi ili drugi u grupi. Nadamo se da ćemo biti prvi, pre našeg meča znaće se kakva je situacija u grupi iz koje dolazi rival. Ko god da bude, treba da gledamo nas i nadamo se da ćemo biti sa što više igrača na terenu“, zaključio je Gudurić.

BONUS VIDEO Macura o Jokiću: Doveo je košarku do savršenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram