Foto: AP Photo/David Zalubowski

Američki košarkaš Karl-Entoni Tauns trejdovan je u Njujork Nikse u noći između petka i subote.

Informaciju je preneo američki košarkaški insajder Šems Čaranija, a ovakvom trejdu se pred novu sezonu malo ko nadao.

PROČITAJTE JOŠ:

Tauns je otišao u Njujork u zamenu sa Džulijusa Rendla, Dontea DiVinčenca i pika prve runde drafta preko Detroit Pistonsa, dok su Dakuan Džefris i draft kompenzacija i novac poslati Šarlotu u trgovini tri ekipe.

Popularni „Ket“ je celu dosadašnju karijeru dugu devet godina proveo u Minesoti sa kojom je konačno prethodnih sezona počeo da pravi iskorake u plej-ofu.

Jedan od tih iskoraka podrazumevao je izbacivanje Nikole Jokića i Denver Nagetsa u seriji od sedam utakmica u prošlosezonskom polufinalu Zapada.

Aktuelni šampion je eliminisan, dok je Minesota predvođena Taunsom i Entonijem Edvardsom izgubila od Dalas Maveriksa i Luke Dončića u finalu Zapada.

Sada su Timbervulvsi rešili da promene jednog od svojih glavnih igrača i dodaju Rendlovu svestranost u reketu i DiVinčencov šut spolja.

Tauns ima 28 godina i bio je prvi pik na draftu 2015, a prosečno je imao 21,8 poena i 8,3 skoka prošle sezone.

Košarkaš je bio šokiran trejdom, piše američki Atletik i radio je u trening centru svog dosadašnjeg tima spremajući se za jednu od najiščekivanijih sezona u istoriji Timbervulvsa.

S druge strane, u njemu su Niksi dobili ono što su dugo čekali, jer su i pre nekoliko godina kontaktirali Timbervulvse, pa onda i prošle godine.

Tauns je i odrastao kao navijač Niksa tokom odrastanja u Nju Džersiju, a sada će se pridružiti Džejlenu Bransonu i Tomu Tibodou na putu ka što boljem plasmanu na Istoku NBA lige.

BONUS VIDEO: Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar