Foto: KSS

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Bruks spremna je da povede košarkašice u još jedan pohod na medalju.

Evropsko prvenstvo će se održati od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a naše devojke će igrati u Valensiji protiv Italije, Crne Gore i Grčke, u grupi B.

Pripreme se bliže kraju i sledećeg ponedeljka bi košarkašice Srbije trebalo da krenu put Španije.

PROČITAJTE JOŠ

„Neke devojke su krenule pripreme još 15. aprila… Na Zlatiboru je uvek naporno, tamo je deo priprema koji sve najmanje volimo ali opet nam i prija, jer smo na planini. Koliko god da radimo na fizičkoj spremi, posle Zlatibora se bolje osećamo. Odrađen je veliki posao iako nismo imale mnogo vremena od trenutka kada smo se sve skupile. Znale samo da nas čeka pakleno leto, ostaje nam još nekoliko dana da se spremimo pa da se pakujemo za Španiju“, kaže Bruks.

Pobednici četiri grupa plasiraće se u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije iz svake grupe u doigravanje za plasman među osam najboljih.

„Pratile smo sve te ekipe u pripremnom delu, idemo utakmicu po utakmicu i treba da se koncentrišemo na naš posao, kada je tako onda nema problema, to je uvek donosilo rezultate. Ostalo je nas 14 u ekipi, ostaje da radimo na greškama koje smo imale i da na EP odemo spremne“.

Na pripremama košarkašica bila su i neka relativno nova lica, pošto je selektorka Marina Maljković polako krenula u smenu generacija.

„Kao kapiten sam im posvećivala pažnju da ih usmerim kako treba da se funkcioniše u seniorskoj reprezentaciji. Iskusnije devojke i ja smo im samim pristupom treningu, ali i ponašanjem van terena, pokazale da znaju kako se poštuje grb naše zemlje i ime koje nosimo na grudima. Naučile su mnogo i videle kako treba da se spremaju za dalje, ide smena genreacija i ima mnogo dobre dece koje žele da budu tu i koje će nositi posle nas dres reprezentacije s ponosom“, ističe Bruks.

kapiten srbije
Jelena sa sinom Mateom i suprugom Dejvidom; Foto: Privatna arhiva

Na Evropskom prvenstvu biće čak pet selekcija iz bivše SFRJ, pored Srbije igraće i Crna Gora, takođe u B grupi, Slovenija, BiH i Hrvatska.

„To je divno za videti, zamislite da smo i dalje Jugoslavija kakvu bismo tek onda ekipu imale. Biće mi drago da ispratim sve komšije na EP i nadam se da će svi imati uspehe“.

Kapiten Srbije ovaj put biće bez podrške najdražeg navijača – sina Matea.

„Ostaće ili sa tatom, ili sa babom i dedom kod kuće. Zbog situacije smo izbegavali da putujemo, prvo će biti da odemo u poseti suprugovoj porodici ako uspemo. Ne želim da ga vodim, bar ne još uvek. Pripreme je odlično izdržao, i moja mama je bila s nama, njih dvoje su stvarno posebno povezani i to je divno videti. Nemam razloga da brinem kada je s bakom, onda sam mirnija i mogu da se koncentrišem na sve ostalo“, završila je Bruks.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar