Foto: Tanjug / AP Photo/Matt Slocum

Bogdan Bogdanović objasnio je razliku između uzavrele atmosfere na NBA i evropskom parketu.

#related-news_0

Naš reprezentativac rešio je meč trojkom posle koje je ućutkivao navijače Filadelfije, a onda je lagano i rutinski izveo slobodna bacanja koja su razrešila dileme o ishodu.

Atlanta je pobedila sa 128:124 za 1-0 u seriji polufinala Istoka, a Bogdan je imao posebno zanimljiv momenat na kraju, kada je bio na liniji penala.

Mahali su mu navijači, ali to ne može da poremeti košarkaša koji je igrao derbi Partizan – Crvena zvezda, ili mečeve protiv pojedinih evroligaških ekipa, naročito grčkih.

„Znate me svi dugo i gde sam sve igrao, kada igrate u NBA znate da kad imate bacanja, da vas sa tribina niko neće gađati novčićima ili upaljačima ili vam uperiti laser u oči. To mi se dešavalo protiv Panatinaikosa. Builo je teško tako pogađati. Sada znam da toga nema, nisam u takvom okruženju. Sve je u samopouzdanju i u mentalnom aspektu, da budete ono što jeste, utišate publiku i pogodite ta bacanja“, rekao je Bogdanović.

On je i prineo prst usnama, kao znak publici.

„Mislim da sam prineo prst nosu, imam veliki nos! Ovo je košarka, igrali smo na strani, publika je bučna, bio je to trenutak pred veliki šut…. Ne znači da ih ne poštujem ako pokušavam da ih utišam. U redu je, svakako. Znao sam da moram da pogodim ta bacanja, posle te ukradene lopte, mogao je da bude faul, mogao je da ne bude…Uzeo sam tu loptu i rekao sebi, do đavola, moram da budem bolji! Morao sam da pogodim, bez pardona“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare