Željko Rebrača o svojoj Akademiji, MVP Jokiću u NBA, Miciću
Foto: Nova S

Proslavljeni košarkaški as Željko Rebrača bio je gost emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem" koja se emituje na TV Nova S.

Prošle godine u septembru je pokrenuo Akademiju Željko Rebrača, koja trenutno broji oko 100 dece, i već je napravljen prvi veliki uspeh – osvojili su regionalnu ligu za uzrast do 15 godina.

„Vrlo je specifično, za devet meseci smo uspeli da osvojimo trofej, ja ne znam da li je to neko nekad uradio. Izgleda da nešto znamo na toj akademiji (smeh). U poslednjoj utakmici smo pobedili Partizan što mi je bilo posebno drago, ali mi i nije bilo lepo“, rekao je Rebrača, nekada igrač upravo Partizana.

PROČITAJTE JOŠ

Bivši centar otkrio je i šta su rešili da naprave drugačije u odnosu na ostale škole košarke, akademije i kampove.

„Posvetimo se svakom klincu, naša praksa je i psihološka priprema. Ima mnogo i povučene dece, potrebno je da se otvore, da nauče kako da komuniciraju i sa trenerima, i sa roditeljima, da kažu ako ih nešto muči. Mnogo je tu stvari na kojima se radi, i stres, i problemi.“

U šali je dodao i kako razmišlja da sada zatvori Akademiju jer je „posao obavljen“.

„Nas nije imao ko da savetuje, kad sam otišao u inostranstvo nisam znao engleski, sedeo sam kao drvo u svlačionici i trebalo mi je sedam meseci da naučim jezik. Zato spremamo decu za životne raskrsnice“.

Rebrača se osvrnuo i na Vasu Micića, MVP i osvajača Evrolige, dok u NBA na svoj način dominira Nikola Jokić.

„Posle bureka i koka-kole došao im je Jokić u NBA, i bilo bi strašno da neko drugi osvoji MVP priznanje. Oni ne mogu da se pomire s tim, ja mislim… Denver je malo tržište, nije Los Anđeles, Čikago, Majami, Njujork, Boston. Jedini je odigrao sve utakmice, Embid bi mu bio najveća konkurencija da nije propustio oko 20 mečeva. Ima neverovatnu glavu i način na koji gleda košarku, sekundu brže od ostalih. Počeo je da zakucava, šutira slično kao Leri Bird, od ovih mlađih igrača jedini je za koga bih platio da ga gledam. On je kao moderna verzija Vlada Divca“, naglasio je Rebrača.

Šta je još rekao gostujući u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ o Miciću, Jokiću, reprezentaciji Srbije, selektoru Igoru Kokoškovu, možete da pogledate u videu ispod.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar