foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ovakav stav nam je potreban

Marko Gudurić ispao je sa Fenerbahčeom iz Evrolige u Top 8 fazi od Olimpijakosa nakon pet mečeva, ali za njega je sezona daleko od završene.

Srpski bek je u majstorici postigao čak osam trojki, ali niko od njegovih saigrača više nije pogodio nijednu trojku, pa je Olimpijakos slavio sa 84:72.

PROČITAJTE JOŠ:

Fenerbahčeu sada ostaje da se posveti domaćem prvenstvu, gde brani titulu, a Gudurić bi krajem leta mogao i sa Srbijom na Mundobasket.

„Naravno“, odgovorio je Marko na pitanje novinara da li će igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu.

„Hajde da vidimo kako će dalje ići sezona ali ako budem zdrav, naravno (igraću). Odrastao sam na taj način, da razmišljam da igram za reprezentaciju. To se ne dovodi u pitanje. Većina igrača u Srbiji tako razmišlja. Samo se molim da ostanem zdrav i da svi ostali igrači ostanu zdravi tako da možemo da odemo na Svetsko prvenstvo u najjačem mogućem sastavu“, kaže Gudurić.

Objasnio je Gudurić i zašto je Olimpijakos slavio.

“Nisam razmišljao o mom učinku i ne radi se o meni. Pogađao sam teške šuteve, okej, mnogo je bitnije to što nas je Olimpijakos naterao da igramo drugačije nego u prve četiri utakmice. Olimpijakos je zaustavio našu kreaciju na niskom postu i generalno igru u zoni reketa. Zbog toga sam i morao da ispalim toliko lopti. Iskreno, to čak i nisu bili dobri šutevi“.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je Fenerbahče šansu da u Istanbulu prethodno završi seriju, ali je Slukas pogodio trojku za pobedu u trećoj utakmici.

“Olimpijakos je jednostavno bio bolji od nas. Izašli su na parket sa mnogo više energije i koncentracije. Očigledno, oni su iskusniji tim od nas, ali mi smo se borili koliko smo mogli. Jako sam ponosan na sve i čini mi se da nam niko nije davao šanse da ćemo doći do pete utakmice. Imali smo naše šanse u Istanbulu i svi znamo šta se desilo“.

Cilj je i sledeće sezone plasman na Fajnal-for.

“Moramo da ostanemo zajedno. Da gradimo dalje timski duh, na ovom što smo dosad uradili. Znamo da je Olimpijakos zajedno dve-tri godine. Znaju se odlično. Moramo da se ugledamo na njih i zadržimo kostur tima. Da dodamo još neke kvalitetne igrače i probamo da sledeće godine odemo na Fajnal for“.

Srbija je na Mundobasketu u grupi sa Kinom, Južnim Sudanom i Portorikom.

BONUS VIDEO Akcija za trojku Marka Gudurića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar