Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Luka Dončić je sa Dalas Maveriksima igrao u finalu NBA lige ove godine, a posle petog meča u seriji sa Bostonom, odlučio je da se okrene reprezentativnim obavezama.

Dalas je u finalu NBA lige poražen od Bostona sa 4-1 u seriji, a poslednji meč odigran je 18. juna.

Ni nedelju dana Dončić nije dao sebi oduška, već se odmah zaputio u Evropu, gde se pridružio saigračima u reprezentaciji Slovenije.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz tamošnjeg Košarkaškog saveza objavili su snimak Dončića kako dolazi u hotel uz opis: „Pogodite ko se vratio“.

Nekoliko sati kasnije objavljena je i Dončićeva slika sa treninga, što je jasan pokazatelj da se Luka odmah stavio na raspolaganje selektoru i u službi je tima.

Iako još uvek nije potvrđeno da će Dončić igrati za reprezentaciju ovog leta, jasno je da sve ide ka tome da hoće.

Sloveniju čeka naporno leto, jer je od 2. jula u Atini na programu kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

U prvoj fazi Slovenija je u grupi sa Hrvatskom i Novim Zelandom, dok su u drugoj grupi Grčka, Egipat i Dominikanska Republika. Samo pobednik tog turnira će otići na Olimpijske igre, a Luka je još jednom pokazao koliko voli da bude sa reprezentacijom Slovenije.

Podsetimo, Sloveniji se ovog leta pridružio i centar Džoš Nibo, koji će uz Majka Tobija biti u konkurenciji za tim, a samo jedno mesto je otvoreno za naturalizovane igrače.

Slovenija je u prvoj pripremnoj utakmici poražena od Litvanije sa 92:86, ali na tom duelu nije nastupio Dončić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare