Foto: Starsport

Trener košarkaškog kluba Partizan Sašo Filipovski na konferenciji za medije nakon poraza od Lokomotive u Krasnodaru otkrio je razloge zbog kojih su crno-beli izgubili.

PROČITAJTE JOŠ...

Iako je Lokomotiva imala prednost tokom prvog poluvremena, Partizan je u nastavku uspeo da dođe do preokreta, ali je sve prosuo za poslednjih 15 sekundi treće i minut igre u poslednjoj četvrtini.

Iz tog razloga Filipovski u prvi plan ističe da njegovi igrači jednostavno nisu bili dovoljno pametni:

„U prvom poluvremenu smo imali previše izgubljenih lopti i nismo igrali dovoljno pametno. U trećoj četvrtini smo počeli da igramo onako kako smo se i pripremili, počeli smo da delimo loptu i igramo timsku košarku i imali smo dobar rezultat sve do 20 sekundi pre kraja četvrtine. Napravili su seriju 5-0 uz pomoć dosuđenog nesportskog faula“, istakao je Filipovski.

Situacija je mogla da bude drugačija da je u redovima crno-belih bilo više raspoloženih igrača:

„Nismo ih imali dovoljno”, rekao je Filipovski.

Jedan od onih koji su na momente uspevali da trgnu crno-bele bio je Markus Pejdž:

„Ovo je bolan poraz, radili smo neke stvari prilično dobro, odnos u skoku je bio ujednačen. Kroford nam je pravio probleme u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu smo uspeli da održimo priključak. Stigli smo do izjednačenja u trećoj četvrtini nakon čega su oni napravili brzu seriju od pet vezanih poena kojom su okončali tu deonicu. Mislim da su razliku na ovoj utakmici napravila dva-tri minuta u drugom poluvremenu u kojima su oni pogađali šuteve, a mi nismo uspeli da pogodimo sa suprotne strane”, rekao je Pejdž.

Naredni meč na programu je 2. februara, kada će rival Partizanu biti upravo ekipa Lokomotive u dvorani „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar