Foto:BETAPHOTO/KK LOKOMOTIVA

Košarkaši Partizana poraženi su u meču 3. kola F grupe Top 16 faze Evrokupa od Lokomotive Kubanj rezultatom 74:67.

Košarkaši Partizana su solidno otvorili meč, zahvaljujući sjajnoj roli Novice Veličkovića imali 14:11, ali je pre kraja četvrtine zahvaljujući Kuzminskasu i Linču domaći tim stigao do preokreta i poveo 19:17.

PROČITAJTE JOŠ...

Početkom druge deonice Lokomotiva je napravila seriju 8-2 i došla do prve osetnije prednosti, 27:19, a potom preko Kroforda došli do najveće prednosti do tada, 34:23, da bi na poluvreme otišli sa sedam poena prednosti.

Razigrao je se Pejdž u uvodnim trenucima poslednje četvrtine, pogodio dve trojke i doneo crno-belima 40:40, da bi preko Jankovića stigli i do preokreta, 44:43.

Održavali su egal izabranici Saša Filipovskog zahvaljujući Perkinsu, koji je pogodio uz faul Linča, ali je od poslednjih 15 sekundi treće četvrtine sve krenulo nizbrdo.

Imao je napad domaći tim kada je Zagorac bez ikakvog razloga udario Kuzminskasa bez lopte, dobio je nesportsku ličnu, a Kamings trojkom odveo svoju ekipu na 54:49.

Serijom 6-0 za minut igre u završnih 10 minuta Lokomotiva je rešila pitanje pobednika, a poslednji nalet crno-belih nakon trojki Novice Veličkovića i Ognjena Jaramaza zaustavili su Kuzminskas i Hervi, pa je tim iz Rusije rutinski priveo utakmicu kraju.

Ovim porazom Partizan je došao do skora 1-2, pa ga očekuje borba sa Trentom i Lokomotivom do poslednjeg kola za plasman dalje.

Naredni meč crno-beli igraju protiv Lokomotive u Beogradu 2. februara, nakon čega sledi jednomesečna pauza zbog FIBA prozora i završnice Kupa.

Evrokup, 3. kolo Top 16 faze

Lokomotiva – Partizan 72:62 (19:17, 18:13, 17:19, 20:18)

Sudije: Peres, Fufis, Laurinavičius

Dvorana: Basket hala, Krasnodar, bez publike;

Sudije: Migel Anhel-Perez, Joanis Fufis, Jurgis Laurinavičijus

Lokomotiva: Kamings 15, Hervi 2, Motovilov 2, Kalnietis 10, Ilnitski 3, Kalinov 7, Kuzminskas 12, Linč 9, Dolinin, Martjuk, Kroford 14, Emčenko

Partizan: Mika 2, Zagorac 8, Pejdž 12, Dangubić 3, Stefanović, Jaramaz 11, Veličković 15, Perkins 3, Janković 8, Trifunović, Mozli 5

Metropoliten – Trento 92:86

Foto: Sofascore

Kraj! 

Pobeda Lokomotive 74:67.

38′ Veličković gubi loptu

Ispeo je Kroford da je izbije, ne i da je zadrži, ali je Kamings uspeo da se izbori za sudijsko podbacivanje koje je Zagorac uspeo da dobije, ali je lopta završila u rukama Kuzminskasa. Srećom po crno-bele, Hervi je loptu izbacio u aut pri pokušaju pasa u ćošak.

37′ Lokomotiva ponovo na dvocifrenoj razlici

Dva loša napada crno-belih, dve surove realizacije, ovog puta Hervi pogađa za 72:62, a Filipovski traži tajm-aut.

36′ Dve trojke, Partizan je u igri

Nova trojka Veličkovića, potom je i Jaramaz bio precizan za tri, pa crno-beli prilaze na 67:62. Hervi je izgubio loptu, ali je odmah potom izblokirao Jaramana, a Kuzminskas vratio Lokomotivu na osam poena viška, 70:62.

35′ Kuzminskas za tri

Duga trojka, sa devet metara, sa druge strane uzvratio je Veličković trojkom, u narednom napadu Linč je akciju okončao zakucavanjem.

34′ Jaramaz za dva

Plej Partizana postiže prve poene za svoj tim nakon nešto više od tri minuta igre, ali je i Kalinov precizan sa linije za slobodna bacanja, 62:51.

33′ Kraj za Mozlija

Promašaj Pejdža Mozli nije uspeo da uhvati, tom prilikom faulirao je Emčenka, pa je morao zbog pet prekršaja da napusti igru.

32′ Šta se dešava sa Partizanom?

Nakon neshvatljivog nesportskog faula Zagorca igrači Partizana kao da ne mogu da se povežu, dok Lokomotiva koristi svoje šanse i bez većih problema dolazi do serije 6-0 za +11.

31′ Počinje poslednja deonica

Lokomotiva odlazi na +7 nakon poena Kamingsa. Janković je promašio, tačnije njegov šut je ostao na obruču, a Kuzminskas pogodio horog i odveo svoj tim na devet poena viška, 58:49.

30′ Kakva glupost Zagorca…

Bez ikakvog razloga ramenom je udario Kuzminskasa u trenutku kada su obojica bili daleko od lopte, košarkaš Lokomotive je pogodio oba penala a Kamings izvukao maksimalnih pet poena nakon nesporske lične greške trojkom, pa Rusi na kraju pretposlednje četvrtine imaju pet poena viška, 54:49.

30′ Perkins uz faul

Uhvatio je plej Partizana promašaj Zagorca za tri, i uz faul Linča pogodio, a potom sa linije za slobodna bacanja izjednačio, 49:49.

29′ Kalnijetis kažnjava Jankovića

Napravio je centar Partizana grešku u koracima u duelu sa Linčom, Kalnijetis to kaznio trojkom, zatim je Perkins izblokiran, ali Lokomotiva nije došla do novih poena, pa je Partizan dobio šansu da dođe do poena pre kraja treće deonice.

27′ Razigrao se Janković

Na veoma lep način završio je akciju svog tima, levom rukom nakon igre leđima položio, da bi Kamings sa druge strane sa linije za slobodna bacanja doneo izjednačenje, 46:46.

26′ Flouter Pejdža, Janković za preokret

Proveo je Partizan na tri i po meinuta pre kraja treće deonice nakon skoka u napadu Jankovića, potom je Hervi izgubio loptu, tačnije Pejdž ju je ugrao, a levoruki košarkaš Partizana je u napadu crno-belih fauliran. Nije bilo poena, Linč je izblokirao Dangubića, a u napadu Lokomotive Kamings pogodio za dva, 45:44.

25′ Kamings pogađa trojku

Lokomotiva vraća prednost pogotkom za tri poena, potom je Pejdž uleteo sam među tri košarkaša Partizana, izgubio loptu, ali su uzvratili i domaći greškom.

24′ Izjednačenje

Partizan prilazi na 37:34, ali je Ilnitski vratio svoj tim na +6, da bi Pejdž preciznim šutom van linije 6,75 vratio crno-bele na tri poena minusa, da bi nakon promašaja Ilnitskog za dva prvo promašio otvoren šut za tri, ali potom iz popravnog nakon skoka u napadu Dangubića i pasa Jaramaza doneo izjednačenje, 40:40.

21′ Mozli pogađa, Kroford ne

Pogodio je centar Partizana iz reketa, sa druge strane Kroford je promašio šut za tri, ali je u narednom napadu crno-belih Mozli napravio svoj četvrti prekršaj za dodatnu glavobolju Saša Filipovskog.

Počinje treća četvrtina

Prvi napad ima ekipa Partizana.

A navijači?

Partizan nastavlja sa bledim izdanjima, a navijači su, očekivano, nezadovoljni:

Šta kaže statistika?

Lokomotiva je prvo poluvreme završila sa pogošenih 14 od 22 šuta za dva poena, tek dva od 10 šuteva za tri poena, jedan skok u napadu i 11 u odbrani, uz šest asistencija, tri ukradene lopte, sedam izgubljenih i dve blokade.

Partizan je pogodio 7/16 za dva, 2/8 za tri, takođe jedan skok u napadu, 12 skokova u odbrani, šest asistencija, dve ukradene, i čak 10 izgubljenih lopti.

20′ Pejdž (ne) tera Pašutina na tajm-aut

Promašaj Kamingsa iskoristio je Pejdž, levoruki šuter Partizana pogodio je sa poludistance, primakao svoju ekipu na sedam poena minusa, pa je trener ruskog sastava zatražio minut odmora pred poslednji napad u prvom poluvremenu. Ispravka – ipak nije bilo tajm-auta, pošto su sudije vratile košarkaše Lokomotive sa klupe. Poena nije bilo nakon što Kalnijetis nije pogodio trojku, a Dangubiću pobegla lopta pri driblingu.

19′ Novi faul u napadu Partizana

Ovog puta Veličkoviću, pro postavljanju bloka. Uzvratio je Kuzminskas poslavši loptu u aut, a u nastavku akcije Kalinov je faulirao Jaramaza. Partizanov beg pogodio je oba slobodna bacanja, 37:28 za Lokomotivu.

18′ Dangubić!

Crno-beli su prišli na 34:26 preko Nemanje Dangubića, da bi Kalnijetis par sekundi posle uzvratio i vratio svoju ekipu na 11 poena razlike, 37:26.

17′ Partizan u ozbiljnoj krizi

Prvo je Mozli napravio faul u napadu u situaciji kada je i Pejdž loše reagovao i dopustio Kamingsu da se postavi tako da izvuče faul. Nije bilo poena za rusku sastav.

16′ Kalinov za +10 Lokomotive

Lepim horogom doneo je prvo dvocifreno vođstvo svom timu, potom je Pejdž uzvratio smanjivšu na 31:23. ali je Kroford košem uz faul, a potom i pogođenim dodatnim penalom povećao najveću prednost na +11, 34:23.

15′ Sjajan potez Kroforda

Činilo se da će Partizan uspeti da se odbrani kada je Kroforda uspeo da stvori sebi dovoljno prostora da šutne sa poludistance, iz ćoška, pogodi za 29:21, a potom je Kamings izvukao faul u napadu od Novice Veličkovića. Nisu poentirali, ali je Erik Mika u napadu Partizana vratio loptu rivalu nagazivši aut-liniju.

14′ Linč uz zvuk sirene

Lokomotiva je od početka druge deonice ubacila osam poena, poslednji u nizu postigao je Linč horogom u poslednjim momentima napada, dok su crno-beli do poena stigli sa linije za slobodna bacanja. Za gotovo pet minuta igre u drugoj deonici, crno-beli su postigli samo jedan koš iz igre…

12′ Konačno dobra akcija Partizana

Sjajno je tekla lopta nakon skoka u odbrani Mike, Perkins je lepo video Jankovića, uposlio ga, a on bez problema položio loptu u koš. Sa druge strane Linč je pogodio za 23:19, potom je Harvi odigrao odličnu odbranu nad Mikom, izblokirao ga i naterao na grešku, ali ni Lokomotiva nije stigla do poena nakon što je Linč napravio faul u napadu nad Trifonovićem pri bloku.

11′ Loš faul Perkinsa

Bez potrebe, bez lopte, Perkins je udario Kuzminskasa, pa su sudije gledale da li je bila u pitanju nesportska lična. Dosuđen je običan prekršaj, a Motovilov pogodio iz reketa, 21:17.

Počinje druga četvrtina

Prvi napad ima Partizan. Perkins nije pogodio šut za tri poena.

Potez prve četvrtine – rampa Mozlija

Poznat je Vil Mozli po sjajnom osećaju za blokadu, što je dokazao i u duelu protiv Redžija Linča.

10′ Zagorac za tri!

„Prazan hod“ crno-belih prekinuo je Zagorac koji je ostao sam na liniji za tri poena, što je iskoristio, pa su crno-beli prišl na 18:17. Domaći tim je sa linije za slobodna bacanja otišao na 19:17, a Janković mogao da izjednači, ali je njegov šut iz reketa izašao iz koša. Nakon prvih 10 minuta, Lokomotiva vodi 19:17.

9′ Serija loših napada

Janković je na loš način pokušao da završi napad i promašio je gotovo čitav obruč, ništa precizniji nije bio ni Mika, ali ni igrači ruskog tima nisu bili ništa bolji.

8′ Pad u igri Partizana

Ne uspevaju crno-beli da dođu do lakih poena, sa druge strane Lokomotiva horogom Kuzminkasa povećava prednost na četiri poena, pa je Filipovski prinuđen da traži tajm-aut, 18:14. Podsećamo, crno-beli su imali prednost 14:11.

6′ Čudan poen Linča

Pokušao je Kamings da nabaci „alej-up“ Linču, centar iz SAD nije uspeo da pod faulom uhvati loptu, ali ju je tako zakačio da je završila u košu, a on sa linije penala doneo svojoj ekipi 16:14.

5′ Mozli polovičan

Stao je centar Partizana na liniju za slobodna bacanja, relaizovao jedno nakon faula Kroforda. sa druge strane Kamings je prvo promašio, ali je potom nakon promašaja Jaramaza za tri bio precizniji i primakao svoju ekipu na 14:13.

4′ Preokret Partizana

Crno-beli na krilima Novice Veličkovića stižu do prednosti, sedam poena postigao je do sada, pa ekipa Saša Filipovskog ima prednost 13:11.

3′ Lokomotiva vodi

Domaći sastav je nešto opuštenije ušao u utakmicu, nemaju problema sa realizacijom i realizovali su šut za tri poena, dok su Jaramaz iz kontre i Veličković sa penala crno-bele primakli na 9:8.

Dobro došli na prenos meča 3. kola F grupe Top 16 faze Evrokupa između Lokomotive i Partizana na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar