Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Prvi meč četvrtfinala Evrobasketa igraju Španija i Finska od 17.15, posle njih će na teren Grčka i Nemačka od 20.30.

Foto: Nova.rs

„Mercedes benz hala“ u Berlinu domaćin je završnice šampionata, sa kog je Srbija eliminisana od Italije u osmini finala.

Španci su uz rekord izbacili Litvaniju posle produžetka u ludoj utakmici, dok je Finska kući poslala Hrvatsku.

PROČITAJTE JOŠ

Lauri Markanen je sa 43 poena obeležio taj susret, bio je nezaustavljiv i biće, naravno, glavni adut u borbi za polufinale uz fenomenalan šut za tri poena, koji ako bude služio Finci – biće svašta.

Ujedno je i rekorder Finske po broju poena na jednom Evrobasketu, do sada ih je postigao 167 ukupno, pre njega je Kari Limo bio najbolji sa 145 na šampionatu 1965. godine.

Španija nikad ne sme da se otpiše, iako su joj neki davali male šanse, meč je deli od borbe za medalju. Naturalizovani Lorenco Braun doneo je neophodni kvalitet u organizaciji igre, pa bi mogli da nastave tradiciju.

„Crvena furija“ dobila je osam od prethodnih 10 susreta sa Finskom na EP, a ovo će im biti tek drugi duel u 21. veku. Španiji je ovo 16. četverfinale Evrobasketa, što je rekord i dokaz da je ovo turnir po meri selekcije sa Pirineja.

PROČITAJTE JOŠ

I Finci mogu da se pohvale rekordom, prvi put su u četvrtfinalu na evropskim prvenstvima, a prvi put će biti među osam najboljih od 1967. kada su kao domaćini završili šesti.

Što se tiče novog španskog plejmejkera, Lorenca Brauna, sa 28 poena i 8 asistencija protiv Litvanije postao je prvi igrač Španije koji je imao najmanje 25 poena i najmanje 5 asistencija na jednom meču EP posle 25 godina.

Pobednik ovog meča igraće u polufinalu (petak) sa boljim iz duela Nemačka – Grčka (20.30).

 BONUS VIDEO Italijan izbacio Srbiju i otkrio da je bio fudbaler – sad i nogom pogađa koš 

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar