Foto: FIBA

Košarkaši Finske pobedili su Hrvatsku 94:86 u meču osmine finala Evropskog prvenstva u košarci i plasirali su se među osam najboljih.

Tesan i zanimljiv meč rešen je u poslednjoj četvrtini, pošto su se ekipe tokom čitavog meča smenjivale u vođstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Finska je u završnici treće četvrtine postigla koš za 0,1 sekund, onda su u četvrtoj deonici razmenjivane trojke, a Hrvatima nije pomogao ni raspoloženi Džejlen Devon Smit koji je ubacio više trojki u drugom poluvremenu.

Na drugoj strani je Lauri Markanen oborio rekord svoje zemlje po broju poena na nekom od najvećih takmičenja i njega niko nije mogao da zaustavi.

Finci su trojkom Šona Hafa na četiri i po minuta pre kraja otišli na 80:77, ubrzo je Krunoslav Simon dobio faul za dva penala Edona Mađunija i kada se Sasu Salin na sve to nadovezao trojkom za 85:77, Hrvatima povratka nije bilo.

Foto: FIBA.com

Ponadali su se čudu kada su za kratko vreme prepolovili prednost rivala trojkom Marija Hezonje i košem Džejlena Devona Smita. Do kraja u tim momentima minut i 17 sekundi, a 89:84 za Finsku.

Na kraju je Markanen trojkom upisao 43. poen i ugasio sve nade „kockastih“ u poslednjih šezdesetak sekundi.

Hrvatska je, tokom turnira izbegla na kraju grupne faze reprezentaciju Srbije u osmini finala, ali se Finska ispostavila nepremostivom preprekom.

Uz Markanena, kod pobednika su se istakli i Edon Mađuni sa 16 poena i Sasu Salin sa 17.

U hrvatskom timu je Bojan Bogdanović imao 23 poena, Smit je imao 17, Dario Šarić 12, a Krunoslav Simon i Karlo Matković po 11.

Finska će u četvrtfinalu Evrobasketa igrati sa Španijom, koja je dan ranije savladala Litvaniju. Taj meč je na programu 13. septembra.

BONUS VIDEO: Goran Dragić o kafi sa srpskim košarkašima, otkrio o čemu je ćaskao sa Jokićem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar