Miloš Teodosić i Svetislav Pešić Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Legendarni košarkaš nije štedeo nikog nakon kraha reprezentacija na Evrobasketu.

Miroslav Berić je otvorio mnogo pitanja nakon što je Srbija završila učešće na Evropskom prvenstvu porazom već u osmini finala od Italije sa 94:86.

PROČITAJTE JOŠ

Govorio je i o tome da po njemu Vladimir Lučić i Nikola Kalinić ne mogu da igraju zajedno, otvorio je pitanje zašto nije bilo Danila Anđušića, ali i govorio o odnosu prema Milošu Teodosiću.

„Ja bih voleo da čujem objašnjenje šta je bilo vezano za Tea. To je nemušto bilo na onoj konferenciji, gde totalno nikome nije jasno. Ja bih voleo da postoji i novinarska kritika, koja više ne postoji, sve je uvijeno u oblande, pritom i da li će biti konferencije. Ali neke stvari bi morale, vezano za Tea. Ja sam i pričao, više sa ljudske strane. Rekao sam da mogu da razumem to što on kaže ne vidim ga u 12, da li bi Teo prihvatio, zašto ne bi. Ali sa ljudske strane je bila jedna sramota, da se mi opraštamo od igrača ekstra klase, kapiena, tako što on ispada u prvom krugu“, poručio je Berić u „Košarkaškom podcastu sa Lukom i Kuzmom“.

Zatim je podsetio i na čuvenu situaciju sa Svetskog prvenstva 1998. godine kada je Aleksandar Đorđević igrao, iako je propustio neke mečeve zbog povrede.

„To bi bilo kao da je Željko 1998. rekao Saši Đorđeviću. Kapiten, najstariji, najiskusniji, to je taj ekvivalent“, poručio je Berić.

Zatim je govorio i o tome kako se ljudi troše prelako.

„Mi gubimo ljude tako olako. I šta sad, da ga pita neko hoćeš da igraš prozore? Da li su to priče, da nije došao na ove prozore, spominje se da je bio neki mejl. Ne volim ta nagađanja. Voleo bih da se to skine, da se kaže, ili da je napravio nešto na pripremama, da se zna. Ali selektor je taj koji odgovara za rezultat i izbor igrača, ali smo svi znali da će doći plej-of, da Vasa Micić može da ima lošu utakmicu, da neko treba da iskreira neku trojku, ili 7-8 bacanja, da budeš blizu i da pobediš meč. Toliko o respektu prema kapitenu.“

Zasmetalo mu je i što je Nikola Jokić odigrao tek 28 minuta protiv Italije (više je igrao i protiv Finske).

„Jokić je navikao da u sistemu NBA, ne samo on, nego sve zvezde, igraju između i po 46-47 minuta. Evo Goran Dragić je skoro celu utakmicu odigrao za Sloveniju. Svesni smo bili da je veliki pad kad izađe Jokić, to je toliko očigledno. Bilo je vidljivo protiv Italije kada Jokić izađe šta nastupa… Pogotovo i Vasa, kada zajedno nisu na terenu, da tu treba da tražimo neke stvari, da nisu smeli u isto vreme budu van parketa.“

BONUS VIDEO Miroslav Berić o učešću srpskih klubova u ruskoj ligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare