Srbija - Sjedinjene Američke Države Foto: AP Photo/Altaf Qadri

Centar Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid ističe da mu nije bilo lako da donese odluku da zaigra za SAD, a u intervjuu za Njujork tajms govorio je i o timu koji su Amerikanci doveli na turnir

„Bila je teška odluka. Jasno je da sam mogao da igram za Kamerun, za svoju domovinu, zatim Francusku, gde imam mnogo rodbine, kao i za SAD, gde sam već 14 godina. Osetio sam da me požuruju u odluci, a ja nisam hteo da prelomim tek tako. Ne dopada mi se odnos Francuske prema afričkim zemljama. Takođe, nije pomoglo to što su mi Francuzi postavili ultimatum, dali su mi rok da presečem. Čuo sam za to preko društvenih mreža i začudio se: Vau, otkud sad ovo?!“, rekao je Embid za Njujork tajms.

PROČITAJTE JOŠ

Potom se dotakao i odluke koju je na kraju doneo.

„Potom sam razgovarao sa ljudima iz američke federacije. Rekli su mi da uzmem vremena koliko god mi je potrebno. ‘Voleli bismo da te imamo, ali neće biti problem ako donesete drugačiju odluku’, tako su kazali. Jedna stvar oduvek je bila jasna: ako se Kamerun kvalifikuje za OI, igraću za Kamerun. Pošto se to nije dogodilo, izabrao sam Ameriku. Mnogo je lakše i lepše kada vas niko ne pritiska“.

Embid očito nije uzeo u obzir to što je mogao da pomogne Kamerunu da se plasira na OI, a dotakao se i sastava SAD koji mnogi porede sa drim timom iz 1992. godine. Ipak, centar Siksersa ne vidi stvari baš tako.

„Definitivno imamo izvanredan talenat, ali jednak talenat postoji i u drugim ekipama. Takođe treba da razumete da je većina momaka u našem timu ostarila. Lebron danas nije isto što i Lebron pre nekoliko godina. Postoji ogromna razlika. Vidite i sami da atletski nije dominantan kao nekada. Imena na papiru mogu da zavaraju. Sve su to ljudi koji su napravili dosta u svojim karijerima, ali sada su stari i nisu ono što su bili“.
BONUS VIDEO: Dončić nagovorio protivnika da promaši bacanje i dopusti Slovencima šansu za prvo mesto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare