Foto: Starsport

Prema najnovijim informacijama, Partizan je odlučio da pusti Dvejna Vašingtona kako bi se dogodio NBa trejd i Amerikanac u konačanom zbiru Partizanu doneo veliki novac, a nakon toga se vratio u klub.

Narodski rečeno, Partizan će dobiti i jare i pare.

PROČITAJTE JOŠ

Vašington je postao deo većeg trejda koji uključuje Karla Entonija Taunsa, glavnog iizmeđu Njujork Niksa i Minesote Timbervulvsa. U sklopu ovog kompleksnog dogovora, Vašington je prebačen u Šarlot Hornetse, koji su poslužili kao neophodan deo za završetak transfera Taunsa u Njujork.

Niksi su prosledili Vašingtona u Šarlot Hornetse jer je bioneophodan igrač za realizaciju trejda Taunsa iz Minesote u Njujork.

Partizan će dobiti finansijsku nadoknadu,oko milion dolara, što predstavlja značajnu sumu za klub.

Iako je Vašington trenutno formalno član Šarlot Hornetsa, očekuje se da ga ovaj klub otpusti, nakon čega bi trebalo da se vrati u Partizan. Međutim, pitanje koje ostaje je koliko će vremena biti potrebno da se cela procedura završi i koliko će utakmica Vašington propustiti, uključujući i predstojeću evroligašku premijeru protiv Baskonije.

Što se tiče drugih klubova, Njujork Niksi su dobili Karla Entonija Taunsa i prava na Džejmsa Nanđija, dok je Minesota Timbervulfs dobila Džulijusa Rendla, Dontea DiVićenca, Keitu Bejtsa Dioa i pik prve runde 2025. godine. Šarlot Hornetsi su dobili tri pika druge runde, nekoliko igrača (uključujući Vašingtona) i 7.200.000 dolara u kešu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar