Džejms Naneli Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Bivši košarkaš Partizana Dru Gordon, tragično je preminuo u saobraćajnoj nesreći u 33. godini. Vest je saopštio poznati novinar Šams Čarnija, a kako se informacija brzo proširila, mnogi pojedinci i klubovi izrazili su saučešće i tugu zbog njegovog preranog odlaska.

Posebno su pogođeni Denver Nagetsi, gde je Druov brat, Eron Gordon, saigrač Nikole Jokića. Klub je izrazio svoje saučešće potresnom porukom:

PROČITAJTE JOŠ

„Organizacija Denver Nagetsa je potresena tragedijom. Dru je bio suviše mlad da napusti ovaj svet. Njegovo nasleđe će zauvek živeti kroz troje njegove dece i svim njegovim voljenim. Naša srca su sa Eronom i porodicom Gordon tokom ovih teških vremena,“ navodi se u saopštenju Denvera.

Aktuelni košarkaš Partizana, Džejms Naneli, takođe se oglasio, izražavajući šok i tugu zbog gubitka bivšeg saigrača:

„Počivaj u miru, Dru. Ne mogu da verujem da ovo pišem,“ napisao je Naneli.

Podsetimo, Dru Gordon je tokom svoje karijere nastupao za Partizan u sezoni 2012/2013. Nakon toga, vratio se u SAD gde je igrao za Filadelfiju u devet utakmica pre nego što se ponovo vratio u Evropu. Igrao je u Litvaniji, Rusiji, Poljskoj, i drugim zemljama. Tokom svoje bogate karijere, Gordon je nosio dresove klubova kao što su Sasari, Banvit, Šalon, Lijetuvos Ritas, Zenit, Long Ajlend Nets, Zjelona Gora, Avtodor, Kuban, Budiveljnik i Fukuoka.

Gordonova smrt predstavlja veliki gubitak za košarkašku zajednicu, a sećanje na njega živeće kroz njegove sportske uspehe i porodicu koju je ostavio iza sebe.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar