EPA-EFE/Zsolt Czegled

Ova priča najbolje pokazuje koliko je Luka takmičarski nastrojen

Luka Dončić nije baš imao uspešnu sezonu sa Dalas Maveriksima u NBA ligi, pošto je ostao čak i bez plej-ofa.

Ipak, taj neuspeh mogao bi da pretvori u motivaciju za Mundobasket ove godine, pošto je već najavljeno da će igrati za Sloveniju.

Matej Erjavec, predsednik Košarkaškog saveza Slovenije, otkrio je doad nepoznatu priču o Dončiću i obećanju koje je dao nakon poraza od Čikaga na kraju protekle sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bio je baš besan. Bili smo na večeri, okrenuo se ka meni i rekao ‘Predsedniče, osvojićemo zlato na Svetskom prvenstvo’. Nemam razlog da ga ne poslušam i da mu ne verujem. Vidite koliko je motivisan. Trenira kao lud, nikada ovako nije trenirao. Verujem da će pronaći vreme i za odmor“, rekao je Erjavec u razgovoru za „Sport klub“.

Velike zvezde neretko odluče da preskoče igranje za reprezentaciju, ali sa Dončićem to nije slučaj.

„Zvezde takvog kalibra ne mogu uvek da igraju za reprezentaciju. Možda koriste slobodno vreme da budu sa porodicama, da brinu o svojim telima. U ovom slučaju je drugačije, Luka je fenomen. Želja da igra za Sloveniju je neverovatna, željan je mečeva i rezultata i to pravi razliku. To što radi ima neverovatan efekat na celu Sloveniju, ali i Evropu i samu košarku, on promoviše svetsku košarku“.

Ipak, Slovenija će na Mundobasketu biti oslabljena neigranjem Eda Murića i Gorana Dragića.

„Nažalost Edo se povredio, važan je član naše reprezentacije i neko koga je nemoguće zameniti. Ne kažem da su naši ciljevi bez njega umanjeni, samo da je on veoma važan za nas. Njegova povreda baš nas je pogodila, nadam se da će nam to dati dodatni motiv i podići tim“.

BONUS VIDEO „Marina nikome nije rekla da dolazim, svi u šoku“: Sonja Vasić o pisanju zlatne istorije ženske košarke