Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Napravio je veliki pomak u igri

Matijas Lesor bio je jedan od miljenika „grobara“ za dve godine koliko je proveo u Partizanu.

Na žalost mnogih navijača u Srbiji, Lesor je odlučio da karijeru nastavi u Panatinaikosu s kojim je potpisao dvogodišnju saradnju.

Lesor jeste u prošlosti nastupao za neke velike timove i u Evroligi, ali nigde nije imao bitnu ulogu kao u Partizanu.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuski centar je u dresu Unikahe, Monaka, kao i u prvoj sezoni u Partizanu imao zapažene brojke, ali u Evrokupu. Svoj kvalitet u protekloj sezoni pokazao je i u Evroligi, gde je prosečno beležio 12 poena, uz 7,1 skok, 1,4 asistencije i 0,9 ukradenih lopti po meču.

U ABA ligi je imao nešto više prostora da odmara, pa je bio na proseku od 9,3 poena, 5,3 skoka, 1,4 asistencije i 1,1 ukradenu loptu.

Lesor je i defanzivno i ofanzivno i skakački bio bitan faktor za Partizan, a uloga prvog centra mu je izuzetno prijala, iako nije baš sve mečeve počinjao u startnoj petorci.

Uz pomoć Obradovića, Francuz je naučio kako da ostvaruje dobru poziciju u reketu, te zbog toga nije mnogo komplikovao u igri sa niskog posta i stizao je do poena uz mali broj driblinga, a fizičku snagu je koristio na najbolji mogući način.

Pored toga, smanjio je broj nepromišljenih poteza i srljanja, bio je u službi tima i njegove kretnje i opasnost iz reketa koju je predstavljao otvarao je prostor bekovima Partizana za šuteve spolja. Kada u ekipi imate Kevina Pantera i Džejmsa Nanelija, onda vam je jasno koliko znači kada neko iz dubine može da otvori prostor za njih.

PROČITAJTE JOŠ:

U Partizanu je bio napravljen sistem koji je Lesoru savršeno odgovarao, a pored toga Francuz je uspeo da fizički odlično iznese veliki broj minuta tokom sezone.

Na sve to, Lesoru je izuzetno prijao odnos sa navijačima, s kojima je slavio svaku pobedu. Umeo je Lesor da se baca u masu „grobara“, da peva i slika se sa njima, a dobra atmosfera preneta je i u svlačionicu.

Videlo se i na terenu sa koliko strasti i želje igra Lesor, uvek je davao sve što je mogao i na kraju je sezonu krunisao titulom u ABA ligi.

Ipak, sada je došlo vreme za novo poglavlje u njegovoj karijeri, a sa Panatinaikosom sigurno ima velike ciljeve.

BONUS VIDEO Berić bacio papire posle Partizana, nasmejao voditelja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar