Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaš Srbije Ognjen Dobrić ima mnogo samopouzdanja posle generalne probe pred Olimpijske igre u Francuskoj.

Srbija je u ponedeljak uveče sa 94:72 na svom parketu u Beogradskoj areni pobedila Grčku u poslednjem prijateljskom meču pred Olimpijske igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo će tim Svetislava Pešića igrati protiv Sjedinjenih Država, Južnog Sudana i Portorika. Dobrić je u meču sa Grcima imao 7 poena i 3 asistencije, a bio je akter jedne od najlepših akcija na utakmici, kada mu je Nikola Jokić proturio loptu dok je utrčavao uz čeonu liniju i pogodio za dva u prvom poluvremenu.

„Iskreno, mislim da smo dobro izgledali, da smo radili ono što smo želeli, sve je funkcionisalo kako treba jer je to bitna jer je poslednja provera pred Olimpijske igre. Ostalo je par dana pre prve utakmice, ekipa je spremna i idemo da pružimo tamo“, kazao je Ognjen posle utakmice.

Selektor Svetislav Pešić kaže da će konačan spisak putnika za Pariz odrediti u ponedeljak uveče, a Dobrić o tome ne zna ništa.

„Trener je pričao o tome posle utakmice, ali još se ne zna, znaće se sutra. Prekosutra putujemo, mislim da će to biti doneseno“, napominje novi-stari bek Crvene zvezde.

Svetislav Pešić, Srbija vs Grčka Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Govorio je potom i o sopstvenoj formi, koju je, kako kaže, preneo iz Manile.

„Osećam se dobro na terenu, imam samopouzdanja i ide samo od sebe, u hodu. Mislim da sam nastavio gde sam stao u Manili što se tiče utakmica za reprezentaciju, nadam se da ćemo biti bolji. Da pomognem timu na Olimpijskim igrama, da dođemo do medalje“, samouveren je Dobrić.

Novinare je zanimalo da čuju mišljenje i o utakmici Južnog Sudana protiv Amerike koja je pobedila sa 101:100 tek u poslednjim sekundama utakmice.

„Znamo da su jako dobri, dominantni, to smo pokazali, nismo nikog potcenili ni Južni Sudan, ni Portoriko, nema potcenjivanja sve su dobre ekipe, jako su atletski dobre, moramo da odgovorimo na to, da pokažemo šta imamo, da pokažemo naše kvalitete i te utakmcice pobedimo“, jasan je Dobrić.

Srbija u dobrom raspoloženju ide u Lil, gde će 28. jula igrati protiv Sjedinjenih Država (17.15), zatim 31. jula protiv Portorika (17.15) i onda 3. avgusta protiv Južnog Sudana (21.00).

BONUS VIDEO: Treneri dobili po tehničku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar