Foto: EPA/ROLEX DELA PENA

Denver Nagetsi oglasili su se dirljivom porukom zbog smrti Dikembea Mutomba, legendarnog košarkaša.

Mutombo je preminuo nakon dugogodišnje borbe s tumorom na mozgu, a u trenutku smrti imao je 58 godine.

„Organizacija Nagetsa je slomljena saznanjem za smrt legende Denver Nagetsa i ikone NBA lige Dikembea Mutomba. Dikembe je došao na svoje mesto kao izbor na draftu Nagetsa (bio 4. pik 1991. godine) i jedan od najupečatljivijih trenutaka u istoriji naše franšize zauvek će biti vezan za ‘Mount Mutombo’ i njegovu sliku kako plače suze radosnice nakon što je izbacio Sijetl Supersonikse koji su bili broj jedan 1994. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Dikembe je jedan od najjedinstvenijih i najomiljenijih igrača koji su ikada kročili na košarkaški teren. Rad i napori koje je uložio van terena kako bi vratio svojoj domovini, Africi i NBA gradovima koji su ga voleli, bili su isto tako izuzetni.

Rečima se ne može izraziti koliko će Dikembe nedostajati Nagetsima i NBA zajednici, ali njegovo sećanje i uticaj sigurno nikada neće biti zaboravljeni. Naše misli su sa celom njegovom porodicom i voljenima tokom ovog teškog vremena“, piše u saopštenju Denvera.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Denver Nuggets (@nuggets)

Mutombo je dres Nagetsa nosio od 1991. do 1996. godine, a onda je igrao za Atlantu, Filadelfiju, Nju Džersi, Njujork Nikse i Hjuston, u kom je završio karijeru 2009. godine.

Dikembe je četiri puta bio najbolji defanzivac NBA lige, a osam puta se našao na Ol-staru.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar