Foto: Tanjug/AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Košarkaši Los Anđeles Klipersa vezali su sedmu pobedu u NBA ligi, porazivši Minesotu sa 129:102. Istakao se i Deni Avdija, jedan od najboljih defanzivaca NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Džordž je bio standardni predvodnik ekipe sa 29 poena i devet skokova, Džekson ga je ispratio 21 poenom, Edvards je na drugoj strani bio najbolji sa 21 poenom.

Tako su Klipersi napravili dobar kontinuitet pred duel sa Bulsima, koji su među liderima Istoka, ali dolaze u Los Anđeles oslabljeni bez Nikole Vučevića, najvažnijeg igrača u reketu.

Aleksander Voker je vodio Nju Orleans do pobede nad Grizlijima sa 21 poenom, dok je slabašni Detroit uspeo da iskoristi krizu Reptorsa i pobedi uz 24 poena Granta i 23 Trenta.

Klivlend i Boston se nisu proslavili efikasnošću, bilo je tek 91:89 za Kavse uz 22 poena Garlanda, a trijumfalnu noć imao je izraelsko-srpski košarkaš Deni Avdija.

Vizardsi su bili bolji od Orlanda na gostovanju uz 23 poena i 11 skokova Dinvidija, Herel je imao 20 poena, Avdija je 18 minuta iskoristio za osam poena, šest skokova i asistenciju, uz šut 3/4 iz igre.

Dodao je tome ukradenu loptu i blokadu, a Vizardsi su sada na vrhu Istoka sa 9-3.

Avdija se posebno ističe igrom u odbrani iako ima skromniju minutažu, nedavno se sjajno pokazao i protiv Janisa Adetokumba u defanzivi, a napredna statistika pokazuje da kroz 11 mečeva Deni ima najbolji defanzivni rejting i da ekipa prima najmanje koševa kada je on na parketu.

NBA, rezultati

Indijana – Filadelfija 118:113

Nju Orleans – Memfis 112:101

Orlando – Vašington 92:104

Toronto – Detroit 121:127

Klivlend – Boston 91:89

Los Anđeles Klipers – Minesoti 129:102

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare