Foto: EPA/ADAM IHSE

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander čudi se koliko se divi najboljem igraču planete Novaku Đokoviću posle raspleta US Opena.

Đoković je u septembru u Njujorku poražen u finalu od Danila Medvedeva, pa je tada doživeo drugi jak udarac, ostavši bez „kalendarskog slema“.

PROČITAJTE JOŠ:

Letos, kada je poražen preokretom od Aleksandra Zvereva u polufinalu Olimpijskih igara, ostao je i bez „zlatnog slema“, ali se onda vratio titulom u Parizu.

Sada je Novak ponovo favorit na Završnom mastersu u Torinu, gde igra sa još sedmoricom najboljih ove godine.

„U mojoj glavi je kolala pomisao i mogućnost da Novak neće biti isti igrač posle US Opena. Jer ima 34 godine. ‘Gura’ ka 35. rođendanu i izgubio je finale na ovakav način. To bi uništilo samopouzdanje mnogima. Uništilo bi moje sasvim sigurno. I samopouzdanje Džona Mekinroa, i Bjerna Borga. Mnogih igrača, ali ne i Novaka Đokovića. Stvarno je natčovek. A onda smo shvatili, u dvorani nadaleko najbolji igrač svih vremena“, rekao je Vilander za Eurosport.

Posle mastersa u Parizu, napominje Vilander, Đoković se vratio i opet igra sjajno.

„Zato mislim da su mu utvrđeni ciljevi da postane najbolji teniser na svetu ali još važnije da to ostane na kraju godine, sledeće godine i dok god igra hoće da bude najbolji, ako ga poredite sa Rodžerom Federerom, Rafom Nadalom, Rodom Lejverom ili Borgom. To je još jedan cilj o kom moramo da mislimo. Ali, dok god igra, želi da bude na vrhu“, kaže Vilander.

Što se tiče ostalih igrača na ATP turu, oni razmišljaju nešto drugačije kada Đoković ima nalet samopouzdanja.

„On im poručuje: ‘Hej, stanite momci. Ja sam još uvek kralj i biću najbolji teniser svih vremena, nisam završio’. Tako da, mislim da mu se samopouzdanje vratilo i da to zastrašuje ostale igrače“, zaključuje Vilander.

BONUS VIDEO: Novak u klinču sa publikom u Parizu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare