"Treba razumeti Jokića, doneće mnogo toga Srbiji, a sva MVP priznanja raduju jer mnogo dajemo svetskoj košarci", ističe za Nova.rs Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde.

U opširnom intervjuu Dejana Radonjića za naš portal centralna tema bila je Crvena zvezda, novi trofeji i pojačanja, ali su nezaobilazne bile i ostale košarkaške aktuelnosti.

Prva među njima – odluka Nikole Jokića da ne igra za reprezentaciju Srbije ovog leta zbog umora. Za mnoge nije veliko iznenađenje, jeste razočaranje, ali se iz stručnog ugla to sve drugačije vidi.

PROČITAJTE JOŠ

„Želim prvo da mu čestitam na svemu što je uradio ove sezone. Mnogo će se pričati o tome da je bio MVP u NBA, ali i o toliko odigranih utakmica i minuta provedenih na parketu“, kaže Radonjić za Nova.rs.

Kako objašnjava, nečije telo se brže oporavi, nečije sporije, a centar Denver Nagetsa usled atipične građe očito ne može adekvatno da izdrži i klupske i reprezentativne napore.

„Stanje njegovog tela po završetku NBA sezone je takvo da zahteva da se regeneriše i sigurno da je sa ljudima iz kluba doneo odluku da ne igra. To ne znači da neće prvom sledećom prilikom biti tu i da neće doneti još mnogo toga Srbiji u narednom periodu. Treba imati razumevanje, toliki broj obaveza koje imaju igrači kao on zahtevaju period oporavka, a sledeće sezone ga očekuju opet izuzetni napori i nova dokazivanja“.

Trener Zvezde se osvrnuo i na nesvakidašnju dominaciju srpskih košarkaša. Pored Jokića kao MVP u najjačoj ligi sveta, isto priznanje odneo je Vasilije Micić u Evroligi, Miloš Teodosić je bio najkorisniji igrač Evrokupa, a Filip Petrušev je bio MVP u regionalnoj ABA ligi.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

„Sve nas treba da raduje tako nešto, ali ovaj region godinama daje mnogo evropskoj i svetskoj košarci. Jeste se poklopilo sad sve to, samo kada se pogleda istorija ne treba to da bude toliko veliko iznenađenje i zašto imamo tako velike igrače“, smatra Radonjić.

Trofejni stručnjak imaće nove protivnike naredne sezone na Jadranu. Sve glasnije se priča o dolasku Željka Obradovića na klupu Partizana, dok se Dejan Milojević iz Budućnosti preselio u NBA i postao deo stručnog štaba Golden Stejta.

„Ne bih komentarisao nešto što se još nije dogodilo. Kad bude novosti, moći ćemo više o tome da pričamo. Što se tiče Milojevića, čestitam mu na odlasku u NBA, znam koliko je to želeo i koliko je sada srećan zbog toga“.

U porodici Radonjić ne bavi se samo Dejan trenerskim poslom, već je njegovim stopama krenuo i sin Petar, koji je na debiju vodeći juniore Mege pobedio Partizan u martu.

„Donedavno je bio pomoćnik u juniorima Mege i sada je postao prvi trener kadeta, skoro četiri godine je u tom sistemu koji je stvarno fantastičan. Raduje da Mega pored igrača koje razvija, razmišlja i o trenerima i nadam se da će se on pokazati i u toj ulozi. Pričamo o svim stvarima, prirodno i o košarci. Ne stižemo toliko da gledamo mečeve jedan drugog, ali se trudimo kad god možemo“, otkriva Dejan Radonjić za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar