Vasilije Micić
Vasilije Micić Foto: Ina Fassbender / AFP / Profimedia

Vasilije Micić, osvajač i MVP Evrolige, bio je gost "24 minuta sa Zoranom Kesićem" na TV Nova S, govorio je o nastupu za reprezentaciju.

PROČITAJTE JOŠ

Micić je govorio o mentalitetu Turaka, karijeri u Efesu, otkrivši da je odbio Real i procenio da je bolje da ostane u Efesu.

„Ime kluba ne igra, pratiš osećaj gde te ljudi cene i poštuju, ja sam na terenu zaslužio poštovanje i u kolektivu i u klubu, uvek gledam sve isto, uvek isto gledam i ekonoma i direktora kluba. Izgradili smo porodičnu atmosferu. Bilo mi je prelepo ove tri godine“, naveo je Micić.

Opisao je i anegdotu sa Darkom Perićem, našim glumcem sa kojim je zapevao „Noćas mi srce pati“ posle osvajanja evroligaške titule.

„Slušao sam vlaško kolo tog jutra, Perić je bio voditelj i u hotelu sam naišao na njega. Pokazao sam mu plejlistu i nije mogao da veruje, iz Kladova je i voli tu istu muziku, njega je to fasciniralo. Ja pred mečeve slušam razne srpske izvođače, volim kolo, tata ga je igrao, to je meni prirodno, slušam raznu muziku i bio sam na raznim koncertima, ali prija mi naša muzika u bilo kom obliku, i veliki sam boem, volim da slušam tu muziku. Ova pesma je nadošla jer sam je slušao malo pre meča, nisam mogao da se setim neke veselije“, rekao je Micić.

Oklahoma ga čeka, ali Vasa će prvo proceniti kakvu će ulogu imati, jer ne želi da bude epizodista u NBA.

„Nemam pojma, moja želja je da se oprobam tamo, ako dođe nešto što me ispuni na svim poljima, voleo bih da tamo odem da igram. Mislim da nije nezahvalno da to tražim. Ako se ne desi, ima opcija“, kaže Micić.

Kesić je potom spomenuo odustajanje Nikole Jokića, pitavši Micića da li imamo pravo da budemo razočarani, iako Jokića svi obožavamo.

„Apsolutno imate. Imamo veliku strast kada igramo za reprezentaciju i on nas je uverio da te odluke koje on donosi, su za potpuno poštovanje. Bez obzira što mi svi koji igramo za reprezentaciju igramo iz srca ‘jedan kroz jedan’, to je moj ugao. Otkad sam deo reprezentacije, nijedan košarkaš ne dolazi iz interesa jer tamo nema interesa. Jedna lepa stvar je da kroz reprezentaciju dosta igrača oporavi karijeru, to je lepa stvar, reprezentacija je lepa podrška ugovora“, kaže Micić.

Onda je izneo svoj ugao o Jokiću.

„Što se tiče Jokića, ja sam uvek isticao da je on posebna ličnost, ja sam na tom nekom nivou u Evroligi, shvatam kolika je njegova želja da ostane pribran i sačuva privatnost. Ogromna je želja, on doživljava to potpuno skromno, on je isti, skroman momak, na svom mestu i razumem ga, ne komentarišem ga, svako ima pravo da donese tu odluku.“

Micić je potom pričao o svom pristupu dresu Orlova.

„Meni grb znači puno, igranje za reprezentaciju… Sve naše legende su izgradile ime kroz reprezentaciju, klupska košarka brže ispari, iako su tu titule, poput ove, lepe da ih imaš u vitrini. Svaka medalja sa reprezentacijom je i lepša i draža. Ja od 16. godine igram za reprezentaciju i nikad nisam imao problem da se odazovem, niti sam ikad imao u glavi da kažem ‘ne’. Ja samo odem. To je to, javim se, tu sam. Ali realnost je da su prenaporne sezone i ko želi da odmori neku godinu, to je legitimno. Telo daje signale, ali ja sam rekao, dok mogu da iznesem, igraću, volim da igram, volim da vidim drugare, mi smo ta generacija nadolazeća i noseća, ja sam tu miran i ne pravim pompu, moja odluka i tako gledam“, zaključio je Micić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare