željko obradović aleksa avramović
Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Doskorašnji košarkaš Partizana Danilo Anđušić napušta taj klub, objavili su iz Humske u utorak popodne i zvanično.

Ono što je menadžer Miško Ražnatović najavio istog dana, samo je potvrđeno iz Partizana u popodnevnim satima kad se klub zahvalio dosadašnjem beku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Danilo, hvala! Posle dve sezone, Danilo Anđušić će karijeru nastaviti u drugom klubu! Čak u tri navrata, Danilo je nosio dres Partizana i sa ponosom branio crno-bele boje kako u srećnim, tako i u teškim vremenima! Zauvek deo crno-bele porodice“, poručili su iz tabora crno-belih.

Ražnatović je najavio da Anđušić odlazi u Dubai, te da je njegova epizoda u Humskoj završena.

Anđušić je samo jedan od onih koji su napustili klub u potpunoj rekonstrukciji posle neuspešne sezone, nakon koje su otišli Kevin Panter, Zek Ledej, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski, Alen Smailagić, Pi Džej Doužer.

Klub prošle sezone nije uspeo da osvoji nijedan trofej, pa shodno tome ni da odbrani pehar u ABA ligi, osvojen 2023. godine.

U Evroligi je bio 11. pa se nije domogao pozicije koja vodi u plej-in, ili plej-of, dok je lani Partizan bio na pobedu od Fajnal-fora.

Zato je bilo očekivano da bude promena, a Anđušić je kao jedan od najiskusnijih nastavio dalje. Danilo je imao 5,8 poena, 1,1 skok i 0,8 asistencija u Evroligi, dok je u ABA ligi ubacivao 9,3 poena, 1,3 skoka i jednu asistenciju po meču.

BONUS VIDEO: Danilo Anđušić (11 poena) – najbolji potezi protiv Armanija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare