Crvena zvezda- CSKA Moscow Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Lokomotivu Kubanj rezultatom 76:86 u drugoj utakmici na VTB Superkupu u Rusiji.

Ovom pobedom su crveno-beli otišli u borbu za treće mesto, jer su prethodno poraženi od CSKA Moskve sa 94:92.

Zvezda je u prvoj deonici stekla sedam poena prednost, ali se Lokomotiva vratila do poluvremena i na pauzu otišla sa minusom od svega dva poena – 45:43.

Treća četvrtina nije bila baš kvalitetna, ali je Zvezda bila nešto bolja (20:16), pa joj je bilo nešto lakše u četvrtoj deonici. Tamo je uspela da odbije nalete rivala, stekne čak i dvocifrenu prednost, a onda bez drame privede meč kraju.

PROČITAJTE JOŠ:

Najbolji u beogradskom timu bio je Ognjen Dobrić sa 20 poena i osam skokova, dok je Uroš Plavšić dodao 16 poena uz 10 skokova.

Dvocifren učinak imao je i Kodi Miler-Mekintajer (11 poena), dok je Jago dos Santos stao na 10 poena i pet asistencija. Pomogli su i Dejan Davidovac sa devet poena, odnosno Luka Mitrović sa osam i isto toliko skokova.

U ekipi Lokomotive istakao se Džonson sa 19 poena, Patrik Miler je dodao 17 uz sedam asistencija, dok je Antonijus Klivlend imao 11 poena, a Anton Kvitkovskič.

PROČITAJTE JOŠ:

CSKA će igrati u finalu protiv Uniksa ili Zenita, Lokomotiva će za peto mesto odmeriti snage sa Bešiktašem, dok će se Zvezda sastavi sa poraženim iz duela Uniks – Zenit.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare