Uroš Nikolić sudija
Matej Boltauzer (u sredini); Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je objavila na svom sajtu dokumenta da je sudija Matej Boltauzer ukrao parfeme.

Tako je afera sa slovenačkim sudijom dobila novo poglavlje.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda je na svom sajtu saopštila da je podnela zahtev Trećem Osnovnom Javnom Tužilaštvu u kojem je iznela zahtev za ostvarivanje prava na pristup informacijama od javnog značaja.

U nekoliko tačaka se između ostalog zahteva informacija da Tužilaštvo potvrdi da li su tačne informacije da je Boltauzer otuđio imovinu parfimerije na Aerodromu „Nikola Tesla“ i da li je protiv njega podneta krivična prijava.

Foto: KKCZ

U Zvezdi su tražili da tužilaštvo otkrije detalje tog događaja i da objavi šta je Boltauzer ukrao, i da li je Tužilaštvo donelo naredbu o odlaganju krivičnog gojenja.

Crveno-beli su potom dobili i odgovor.

Tužilašvo je potvrdilo da je dobilo prijavu od „Dufry D.O.O.“ dana 7.12 da je podneta krivična prijava protiv N.N. lica koje je dan ranije iz prodajnog prostora oduzelo parfem u vrednosti od 25.905 dinara i da je nakndadno uvrđeno da je u pitanju Matej Boltauzer.

Foto: KKCZ
Foto: KKCZ

U daljem odgovoru se navodi da je Boltauzer ponovo ušao na teritoriu Srbije,  i da je u prisustvu advokata pristao da nadoknadi pomenutu štetu i da uplati u humanitarne svrhe iznos od 30.000 dinara i da su dokazi o uplatama dostavljeni Tužilaštvu 25. aprila, i da će u najkraćem roku biti doneto rešenje prema Zakonika o krivičnom postupku.

Postoji i snimak koji je nastao 5. decembra prošle godine i na kome se, navodno, vidi slovenački arbitar u krađi, ali se tek pre nekoliko dana pojavio u javnosti:

BONUS VIDEO Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare