Bogdan
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bogdan Bogdanović, košarkaški reprezentativac Srbije, karijeru će nastaviti u Milvoki Baksima.

Kako prenose američki mediji, on će potpisati produžetak ugovora sa Sakramentom i potom će biti trejdovan u ekipu iz Viskonsina.

PROČITAJTE JOŠ

Istim putem će i Džastin Džejms, dok će u drugom smeru otići Ersan Iljasova, Donte Divićenco i Di Džej Vilson.

Bogdanović je tokom prošle sezone odbio ponudu Kingsa za obnovu saradnje, a sada će to učiniti samo da bi mogao da kroz trejd ode u Bakse, tim čiji je lider grčki reprezentativac i dvostruki MVP lige Janis Adetokumbo.

Da je takav scenario izvestan najavili smo pre tačno deset dana, u analizi koja oslikava zašto je Milvoki baš prava destinacija za Bogdana.

Tekst pronađite na ovom linku.

Nekadašnji košarkaš Partizana i Fenerbahčea je u Sakramentu od 2017. godine, ali nije uspeo da pomogne toj ekipi da se plasira ni u plej-of, što Kingsi nisu uradili već 14 godina.

Uz srpskog beka, Milvoki je tokom noći obavio veliki posao dovođenjem Džrua Holideja, dosadašnjeg igrača Nju Orleans Pelikansa.

Ekipa iz Viskonsina je platila veliku cenu za sjajnog plejmejkera, jednog od najboljih defanzivaca lige, pošto je za njega dala Erika Bledsoa, Džordža Hila, tri pika prve runde drafta uz mogućnost da Pelikansi biraju da li će zameniti sa Baksima još dva izbora, u slučaju boljeg plasmana Milvokija na draft lutriji.

Baksi su imali velike ambicije tokom prethodne dve sezone u kojima je Adetokumbo dominirao, ali je titula ostala daleko jer tim jednostavno nije bio dovoljno dobar. Bledso nije postao lider sa plejmejkerske role, što bi trebalo da bude Holidej u narednom periodu, a ni bekovi poput Veslija Metjuza i Kajla Korvera nisu mogli da kreiraju poene za sebe, dok je Bogdan upravo igrač koji ume da stvori priliku za koš i sebi i drugima, što će značajno rasteretiti Janisa i učiniti ekipu opasnijom sa više pozicija.

Prema prognozama, Bogdanović bi trebalo da bude starter na poziciji „dvojke“, odnosno beka šutera, što je njegova prirodno mesto, za razliku od perioda provedenog u Sakramentu gde je prinudno morao da se bavi poslom niskog krila, odnosno klasičnog plejmejkera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar