Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Bogdan Bogdanović, srpski reprezentativac, nalazi se na prelomnoj tački NBA karijere.

Bek Sakramento Kingsa je ograničeno slobodan agent, pošto je prethodno odbio da produži ugovor sa ekipom iz Kalifornije.

PROČITAJTE JOŠ

To znači da će drugi timovi moći da mu ponude saradnju, ali su Kingsi u mogućnosti da izjednače ponudu i zadrže ga.

Američki mediji već nedeljama spekulišu o tome gde bi Bogdanović mogao da završi, a u svemu su se izdvojila tri tima – LA Lejkersi, Milvoki Baksi i Hjuston Rokitsi.

Naravno, ukoliko on odluči da napusti klub iz prestonice Kalifornije.

Prvi u redu za Bogdanovićeve usluge su Baksi, prošle sezone najbolji tim ligaškog dela takmičenja, ali i sastav koji nije ispunio očekivanja, te završio plej-of u drugoj rundi porazom od Majamija.

„Milvoki se nadao da bi Erik Bledso mogao da bude treća napadačka opcija posle Janisa Adetokumba i Krisa Midltona, ali se to nije dogodilo. Milvoki bi trebalo da ponudi ugovor Bogdanoviću koji Sakramento ne može da isprati kako bi dobio trećeg poentera u timu“, navodi se u jednoj od analiza na sajtu clutchpoints.com.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Već neko vreme Bogdanovo ime se povezuje sa Los Anđeles Lejkersima, novim šampionima NBA lige.

„Lejkersi i Kingsi bi mogli da naprave trejd koji bi uključio Bogdanovića i Kajla Kuzmu. Bogdan se čini kao bolji igrač za aktuelni tim Lejkersa od Kuzme“, ističe se.

Bogdan je na 37,4 odsto šuta iz igre van reketa, dok je Kuzma na svega 33,1%. Što više opcija postoji spolja, to će biti lakše Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu u odbrani prstena.

Treći – Hjuston Roketsi.

„Izgubili su od Lejkersa u drugoj rundi plej-ofa, izgubili su trenera Majka D’Antonija, ali i generalnog menadžera Derila Morija. Čak i da Roketsi pokušaju da trejduju Rasela Vestbruka, biće im teško da obezbede novac za prava pojačanja. Kako god, Bogdanović bi bio odličan partner Vestbruku i Džejmsu Hardenu, mogao bi da ‘širi’ teren šutem za tri poena, ali i da donese neophodne koševe sa poludistance“, dodaje se.

U analizama se navodi da je Bogdanović tokom karijere u NBA ligi beležio 13,5 poena, 3,2 skoka i 3,5 asistencija, ali i da nikada nije igrao u plej-ofu. Prošle sezone je u dresu Kingsa na 61 utakmici prosečno imao 15,1 poen, te po 3,4 skoka i asistencije.

„Kingsi nisu dobro i to mora da ubija Bogdanovića iznutra pošto je on veliki takmičar koji želi da pokaže svoje veštine na najvećim nivoima. Bogdanović i njegovi agenti bi trebalo da razmišljaju o napuštanju Sakramenta po svaku cenu, a postoje najmanje tri ekipe kojima treba dobar šuter sa pozicije niskog krila“, zaključuje se u analizi po pitanju NBA budućnosti srpskog asa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar