Foto: TAnjug/AP Photo/John Bazemore)

Nova selidba Bogdana Bogdanovića bi mogla da nadmaši i prethodnu sapunicu u kojoj je već bio viđen u Milvoki Baksima, a onda je zbog pravnih začkoljica trejd propao.

Pregovori su počeli pre početka prelaznog roka, pa je NBA stopirala taj transfer.

PROČITAJTE JOŠ

Kapiten Srbije sada igra sezonu života u dresu Atlante, o čemu govori niz statističkih podataka. Najbolji je trojkaš Istočne konferencije (141), a ispred njega je u čitavoj ligi samo Stef Kari sa 195 postignutih trojki u ovom trenutku.

Bogdanović je nanizao 56 utakmica zaredom na kojima je postigao barem jednu trojku, a na poslednje četiri je postizao najmanje četiri trojke. Sve ovo je učinilo da se za njega zainteresuje i trenutno vodeći tim Zapadne konferencije Minesota Timbervulvsi.

Minesota ima skor od 33 pobede i 14 poraza, ali je svesna da joj za plej-of treba dodatna napadačka snaga. Upravo zbog toga su odlučili da pojačaju klupu, a ubrzo je izbor pao upravo na Bogdanovića.

Foto: Tanjug/AP Photo/Randall Benton)

To i ne čudi jer je Bogdanović trenutno glavni kandidat da osvoji nagradu za najboljeg šestog igrača lige, pa bi to bio jedan od ključnih kamena u izgradnji šampionskog tima Minesote.

Ipak, nikada stvari nisu tako jednostavne. Veliki ugovor Bogdanovića se ne uklapa u „seleri kep“ (kako Amerikanci vole da nazivaju budžet), a to je učinilo da stvari odjednom postanu komplikovane.

„Vukovi“ moraju da reše problem Kajla Andersona koji je u poslednjoj godini ugovora, a ukoliko se odreknu njegovih usluga Bogdanović bi mogao da dođe na upražnjeno mesto.

Bogdanović ima ugovor do 2026. godine i zarađuje u ovoj sezoni čak 18,7 miliona dolara.

Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore)

Srpski košarkaš se neće mnogo pitati oko trejda ukoliko se klubovi dogovore, a taj potez ima dobru i lošu stranu.

Verovatno će imati manju minutažu u već posloženoj Minesoti i neće imati specijalne napadačke akcije koje Atlanta stalno igra za njega. To znači da će morati da prođe određeni period da bi se u potpunosti uklopio što bi čak moglo da ga košta te nagrade za najboljeg šestog igrača.

Ipak, malo će mariti za to ukoliko sa Minesotom napravi veliku stvar, a sigurno će ovaj tim napasti NBA prsten. Sa 31 godinom Bogdanović bi veteranskim iskustvom (iako je i dalje daleko od kraja karijere) mogao da donese detalje koje mladi igrači ne mogu da isporuče.

Bogdanović je postao tek šest Hok u istoriji koji je stigao do više od 600 trojki, a ima dozvolu da šutira kada god primi loptu. Uostalom, to je glavni kvalitet njegove igre.

Ova situacija će morati da bude raspetljana do 8. februara koji je završni dan prelaznog roka u NBA ligi.

Bogdanović prosečno beleži 17,1 poena sa klupe i pogađa trojke od 36,9 odsto što je čak lošije nego njegov prosek u toku karijere (38,5) što znači da bi dodatno mogao da podigne nivo.

Ipak, on bi mogao savršeno da se uklopi sa Entonijem Edvardsom i Karlom Entonijem Taunsom, te bi čak mogao da im da dodatnu širinu u napadu. Minesota je 27. ekipa po broju uzetih trojki učinku sa prosekom od 31,5 po meču i upravo najlakše popravljanje tog proseka vide u dovođenju Bogdanovića koji bi odmah preuzeo na sebe taj napadački deo. Bogdan prosečno ispaljuje 8,4 trojki po meču, a uz dobar procenat bi mogao da pomogne „vukovima“ da iskoriste to što imaju drugi najbolji procenat šuta za tri u ligi (39,1 odsto).

BONUS VIDEO Sjajan duel Bogdanovića i Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare