Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država biće u jednom od, ako ne i najjačem mogućem sastavu na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Kako prenosi „The Athletic“ drim tim predvodiće Lebron Džejms, kome će ovo biti verovatno poslednja prilika za još jedno zlato na Olimpijskim igrama.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored njega tu će biti i Stef Kari, Džejson Tejtum, Kevin Durent, kao i Džoel Embid. Da i odbrana bude na nivou trebalo bi da se pobrine Džru Holidej, a najavljen je i Devin Buker kao deo reprezentacije.

Tim će sa klupe predvoditi Stiv Ker.

Amerikanci su osvojili sedam zlata na poslednjih osam olimpijskih igara, a jedini su njihov niz od Barselone 1992.godine prekinuli Argentinci 2004. godine u Atini.

Očekuje se da na Olimpijskim igrama u Parizu i Srbija bude u najjačem sastavu, ali to će zavisiti od odluka Nikole Jokića, Vasilija Micića, Vladimira Lučića i Nikole Kalinića.

Plasman na Olimpijske igre obezbedilo je osam od 12 selekcija – SAD, Srbija, Nemačka, Južni Sudan, Japan, Australija, Francuska i Kanada. Kroz kvalifikacione turnire dobićemo još četiri učesnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar