Foto: TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je javno KK Partizan da nije platio porez Srbiji, pa zbog toga još uvek nisu objavljena pojačanja.

Vučiću je bila dovoljna samo jedna rečenica da javno kritikuje Ostoju Mijailovića, predsednika KK Partizan, koji je bio jedan od najglasnijih u akciji prikupljanja novca za plaćanje poreza pod nazivom „Samo jedan Partizan imamo“.

PROČITAJTE JOŠ

„I gde je taj novac? Gde je taj novac da se skuplja od navijača i da se uplati za porez državi Srbiji itd. Navijači daju te pare samo što nikada ne odu tamo gde je rečeno da će da odu“, poručio je Vučić.

To je objasnilo zbog čega pojačanja nisu javno objavljena – nisu izmirena dugovanja prema državi.

Sa druge strane, činjenicu da nisu objavljena sva pojačanja predsednik Partizana objasnio je kao „avangardni potez“ kluba. Neko ovde, da upotrebimo eufemizam, ne govori istinu.

“Posle sezone za nama mi smo kao klub svesno ušli u kompletno renoviranje tima i za to ukazali puno poverenje našem sportskom sektoru. Posle objavljivanja prva tri pojačanja, Nilikine, Lundberga i Vanje Marinkovića, kao klub smo doneli odluku da od tog trenutka postupimo drugačije. Usled neverovatno velikog broja nagađanja, neproverenih informacija i tek ponekih tačnih informacija koje su se u javnosti pojavile u vezi igrača koji dolaze u Partizan, doneli smo odluku da budemo drugačiji od drugih i da svoja pojačanja objavimo pred početak priprema na potpuno drugačiji način. U ovom trenutku, klub ima 11 novih igrača u odnosu na sezonu 2023/24. i očekujemo još nekoliko pojačanja do početka priprema”, rekao je Mijailović.

Željko Obradović i Ostoja Mijailović Foto:by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizanova rekonstrukcija je i dalje u magli, a evo šta za sada znamo.

Partizan su zvanično napustili Pi Džej Doužer, Džejlin Smit, Kevin Panter, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka, Zek Ledej, Alen Smailagić i Frenk Kaminski.

Još uvek nije poznat status nekoliko igrača koji imaju ugovor ili se oko novog pregovara, ali su sve indicije da ih nećemo gledati u dresu naredne sezone. U pitanju su Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Džejms Naneli dok je najveća neizvesnost oko Bruna Kabokla koji želi da ode, a Partizan ne želi da ga pusti, bar ne bez obeštećenja.

Zatim je prvi čovek Partizana najavio spektakl navijačima, ali nije otkrio detalje.

“Biće to nesvakidašnji spoj umetnosti i sporta, ono po čemu nas širom sveta i prepoznaju. Novi spektakl u organizaciji našeg kluba i nešto što naši navijači zaslužuju. Ništa novo neću reći ako ponovim da je Partizan uvek bio avangarda i da je postavljao neke standarde koje su drugi sledili. Pogledajte samo koliko utakmica i turnira na otvorenom se sada organizuje nakon naše utakmice na Tašmajdanu. A i ove godine ćemo učiniti nešto slično, ali na drugoj lokaciji”, rekao je Mijailović za „Mozzart Sport„.

Centarska linija je zatvorena dovođenjem Brendona Dejvisa i Tajrika Džonsa. Na poziciji krilnog centra Partizan ima Ajzeu Majka koji je briljriao u Evrokupu, ali nema evroligaškog iskustva, ako da se očekuje i startna četvorka, a i dalje traje saga oko Čimea Monekea kojeg crno-beli žarko žele, ali je cena za sada previsoka.

Bekovsku liniju će činiti Sterling Braun, Frenk Nilikina, Ife Lundberg i Vanja Marinković, te Arijan Lakić i Karlik Džons ukoliko u međuvremenu ne završi u NBA ligi.

Kada su krila u pitanju, dogovorena je saradnja sa Isakom Bongom i Marijom Nakićem

BONUS VIDEO Protestna šetnja navijača Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare