Foto: EPA/MOHAMED MESSARA

UEFA je saopštila da je Pariz dobio domaćinstvo finala Lige šampiona.

Rusija je izgubila finale Lige šampiona, koje je trebalo da se odigra u Sankt Peterburgu.

PROČITAJTE JOŠ

Umesto toga, meč će se igrati u Parizu.

„Izvršni komitet UEFA održao je danas vanredni sastanak nakon teške eskalacije bezbednosne situacije u Evropi. Izvršni komitet UEFA odlučio je da premesti finale UEFA Lige šampiona 2021/22 iz Sankt Peterburga na Stad de Frans u Sen Deniju. Utakmica će se igrati po prvobitnom rasporedu u subotu 28. maja u 21:00 po srednjeevropskom vremenu.

UEFA želi da izrazi svoju zahvalnost i zahvalnost predsedniku Francuske Republike Emanuelu Makronu za njegovu ličnu podršku i posvećenost da se najprestižnija utakmica evropskog klupskog fudbala preseli u Francusku u vreme krize. Zajedno sa francuskom vladom, UEFA će u potpunosti podržati napore više zainteresovanih strana da obezbedi spasavanje fudbalera i njihovih porodica u Ukrajini koji se suočavaju sa teškom ljudskom patnjom, uništenjem i raseljavanjem.

Na današnjem sastanku, Izvršni komitet UEFA je takođe odlučio da će ruski i ukrajinski klubovi i reprezentacije koje se takmiče u UEFA takmičenjima biti obavezne da svoje domaće utakmice igraju na neutralnim mestima do daljnjeg.

Izvršni komitet UEFA je dalje odlučio da ostane u pripravnosti kako bi sazivao dalje vanredne sastanke, na redovnoj osnovi gde je to potrebno, kako bi ponovo procenio pravnu i činjeničnu situaciju, zatim i usvojio dalje odluke, po potrebi.“

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare