Danil Medvedev
Danil Medvedev; Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Koliko god je Danilu Medvedevu stalo da preuzme prvu poziciju u muškom tenisu, znao je da se u četvrtak dešavaju ozbiljnije stvari u vezi sa matičnom Rusijom.

Danil Medvedev i Rafael Nadal zakazali su polufinale turnira u Akapulku, uz rusko preuzimanje prvog mesta ATP liste.

PROČITAJTE JOŠ

Medvedev će sigurno biti od ponedeljka i zvanično prvi igrač planete, pošto je Đoković prerano ispao u Dubaiju.

Sada je pobedio Nišioku sa 6:2 i 6:3 i potvrdio odličnu formu, ne kaska za njim ni Nadal, koji je Tomija Pola pobedio sa 6:0, 7:6 (5).

Sve se dogodilo istog dana kada je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, koja je počela vazdušnim i raketnim udarima na vojne objekte pre nego što su trupe i tenkovi prešli granice sa severa, istoka i juga.

„Gledanje vesti od kuće, buđenje ovde u Meksiku, nije bilo lako. Time što sam teniser, želim da promovišem mir širom sveta. Igramo u toliko različitih zemalja. Bio sam u toliko zemalja kao junior i kao profesionalac. Jednostavno nije lako čuti sve ove vesti… Ja sam za mir.”

Medvedev je primetio da je par koji je osvojio titulu u dublu u Marseju prošle nedelje uključivao jednog Rusa (Andrej Rubljov) i jednog Ukrajinca (Denis Molčanov).

„Ovo je bilo neverovatno, jer ljudi moraju da ostanu zajedno. U ovim trenucima razumete da tenis ponekad nije toliko važan… Nije bilo lako igrati i srećan sam što sam uspeo da pobedim u meču, ali za mene je to bio naporan dan.”

Tek onda je prokomentarisao preuzimanje prestola od Novaka Đokovića.

„Naravno, srećan sam što sam stigao do broja 1. To mi je bio cilj od malih nogu.“

Dešavanja iz Ukrajine možete pratiti uz Nova.rs blog uživo.

BONUS VIDEO Medvedev vređao sudiju na meču sa Cicipasom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare